17.04.2024.

10:31

Foto: Peđa Milosavljević

Vesti

Petković jasan: Inicijativa da se tzv. Kosovo primi u Savet Evrope pokazala dubinu vrednosne krize u Evropi

- Aljbin Kurti, ne samo da srpski narod na Kosovu i Metohiji želi da pretvori u roblje, već se i ruga onima koje ugnjetava svakodnevnim besmislenim izjavama o političkim i ljudskim pravima koja se navodno garantuju Srbima. Na Kosovu i Metohiji Srbi danas u stvarnosti nemaju nikakva prava, jer se podvrgavaju najraznovrsnijem nasilju i to čine ne pojedinci, već prištinske privremene institucije, zbog čega i govorimo o sistemskom i sistematskom nasilju nad našim narodom - naglasio je Petković.

Petković je dodao da oni koji Kurtiju dozvoljavaju da se otvoreno diči takvim poretkom koji Priština instalira jesu saučesnici u tom projektu, i treba da znaju da su Srbija i Srbi toga duboko i bolno svesni. 

- Inicijativa za prijem jednog režima satkanog na mržnji u Savet Evrope pokazala je svu dubinu vrednosne krize u kojoj se Evropa danas nalazi, ali Srbija i Srbi imaju i svoje vrednosti i svoj put, i neće spuštati glavu pred nasiljem i zulumom.  Kurti je otišao toliko daleko da uoči jedanaeste godišnjice potpisivanja Prvog briselskog sporazuma još jednom otvoreno poručuje da ga ne zanima Zejednica srpskih opština, i za to očigledno biva nagrađen - poručuje direktor vladine Kancelarije za KiM.       

Prema njegovim rečima, "Srbi na svom Kosovu neće biti manjina i saučesnici u realizaciji velikoalbanskog projekta, a Kurti to razume i zato i čini sve da iskoreni srpski narod". 

Dodaje da je Beograd bezbroj puta, trudeći se da izbegne eskalaciju na terenu, poručivao da će se nepokolebljivo boriti za mir.

- Ali, Kurti svakodnevno čini zločine protiv mira uz prećutnu saglasnost svojih inostranih mentora i nemoguće je ne videti u kom pravcu se situacija razvija. Srbija će se do kraja boriti za pobedu razuma nad bezumljem i demokratskih vrednosti nad mahnitom politikom mržnje, uverena da će na kraju pobediti - zaključio je Petković.