17.04.2024.

15:11

Foto: Zoran Sinko

Vesti

"Građani mu platili put i hotel, a za reč se nije javio"! Brnabić o ćutanju poslanika opozicije tokom glasanja u Strazburu

Nakon razgovora o sastanku, ona je odgovorila i na pitanje novinara da li ju je iznenadilo kako su glasali predstavnici Grčke i nekih drugih zemalja u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope po pitanju prijema Prištine.

- Iznenadilo me je, ali mnogo više me je iznenadilo da smo mi imali narodne poslanike iz ove skupštine, koji su bili u Strazburu četiri dana, na ovako važnoj temi, a za reč se nisu javili. To je recimo Đorđe Stanković iz Srbije protiv nasilja. Četiri dana je bio tamo, građani su mu platili put, hotel, dnevnice, a čovek se nije za reč prijavio. Da kaže bar nešto u ime našeg naroda, Republike Srbije, Srba sa KiM. Oko toga da je neshvatljivo da se to radi bez formiranja ZSO, u trenutku kada Srbi na KiM nemaju osnovna ljudska prava - istakla je predsednica Skupštine.

Onima koji su se borili, među kojima je i poslanica opozicije Jelena Milošević, se zahvalila.

- A svima ostalima, predvođenim šeficom delegacije Biljanom Pantić Piljom, koji su bili u Strazburu i borili se, od srca se zahvaljujem. Kao što je na primer i poslanica opozicije Jelena Milošević, svaka joj čast, hvala joj, tako se bori za zemlju. A onima koji su pre nekoliko meseci bili u Strazburu i govorili – in dis situejšn, vi morate da nam pomognete da Aleksandar Vučić ne bude nosilac nijedne liste, tad su mogli da budu elokventni? A kada je u pitanju Kosovo i Metohija, tada nisu mogli reč da beknu? To ću im uvek ponavljati i nikada neću pustiti. Ideš da se boriš, narod Srbije ti to plati ti odeš u Strazbur i ne javiš se za reč? Što nisi makar uštedeo za dnevnice, put i hotel i ostao u Beogradu da narod ne plaća tvoje švrćanje po Strazburu - zapitala je Ana Brnabić.