19.04.2024.

13:56

Foto: Tanjug/R. Prelić

Vesti

11 godina brutalnih laži! Vučić o Briselskom sporazumu: Najstrašnije licemerje, sram vas bilo sve zajedno!

Na današnji dan 2013. godine potpisan je Briselski sporazum, ali prištinska strana nije ispunila ništa iako je Zajednica srpskih opština (ZSO) uslov za sve ostale pregovore. Međutim, 11 godina kasnije ZSO i dalje ne postoji.

- Danas je 11 godina od usvajanja Briselskog sporazuma. 11 godina u kojima se Srbija razvijala i napredovala brže od drugih ali i 11 godina neistina i terora koji su na nama sprovodili, 11 godina svakodnevnih besmislica, izmišljanja razloga i traženja krivice, 11 godina neispunjavanja onoga što su potpisali, Brisel, EU. Da kažu 11 meseci, nedelja pa nije malo, 11 godina brutalnih laži. Posle tih 11 godina postavlja se pitanje kakvo to poverenje možemo da imamo i gradimo - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao:

- Sram vas bilo sve zajedno, 10 meseci, 300 dana traje blokada svake robe koja iz centralne Srbije treba da dođe na KiM. Onda kažete strašan je problem, jedan je bio pripadnik tzv. vojske Kosova i sumnjalo se da je počinio neki zločin, drugog zadržali 24 sata i to je bio najveći problem na svetu. Sa tim licemerjem, odvratnim pristupom prema jednoj slobodarskoj zemlji kakva je Srbija na to ćemo morati da se naviknemo i to se očigledno neće promeniti - poručio je Vučić.

O čemu je sve govorio šef države, pogledajte ovde.