Autor: Informer.rs

21.04.2024.

21:07

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Ministar Momirović počistio opoziciju: Đilas milijarder i njegova ekipa znaju da će doživeti fijasko, pa žele destabilizaciju Srbije!

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović ističe da Predsednik Vučić vodi pametnu politiku u vremenu kada postoji mnogo pritisaka na našu zemlju.

- Mnogo izazova je stavljeno na našu zemlju. Neki naši tradicionalni prijatelji i partneri nisu pokazali podršku i ispali su da su protiv nas. Predsednik Vučić je vodio pametnu politiku kada je pravio prijateljstvo sa mnogim zemljama. Idustrijalizovali smo zemlju, izgradili autoputeve stvorili dobre odnose sa mnogim zemljama, još čvršće i bolje nego što je to radila vlast pre 2012. godine - rekao je Momirović.

Prema rečima ministra predstavnici opozicije sa Zapadom pritiskaju Srbiju, jer žele da promene ishod izbora koji su izgubili, kao i da je opoziciji cilj da sačuvaju ekonomske interese i izazovu destabilizaciju.

- Mi moramo da se suprotstavimo tom cilju da budemo etiketirani kao genocidan narod. Predstavnici opozicije dolaze sa ljudima sa Zapada da pritiskaju našu zemlju. Opozicija nije samo izgubila, već su bili počišćeni. Opredelili su se da idu po evropskim parlamentima da sa albanskim lobistima započinju međunarodne istrage i pritiske. Više ne znam šta opozicija traži, ali ne mogu da zaboravim da su političke poene skupljali na tragediji u "Ribnikaru", jer sam ne samo političar već i otac dece koji idu u "Ribnikar". Optuživali su nas za postupke malog monstruma. To je jedna ekipa koja samo želi da zaštiti svoje ekonomske interese, na čelu sa Đilasom milijarderom. Lansirali su ideju o bojkotu, jer znaju da će doživeti fijasko, a drugi cilj im je da destabilizuju državne institucije - kazao je Momirović.

Informer

Ministar Momirović kaže i da Predsednik Vučić bije u Njujorku ogromnu bitku za naš narod.

- Predsednik Vučić je dobio 2.5 miliona glasova i to pokazuje veliku podršku naroda. Molim građane da veruju svojoj vladi, pa sada je predsednik Vučić u Njujorku i tamo vodi ogromnu bitku za Srbiju. Valjaćemo se u blatu, ali nećemo da naš narod bude etiketiran, borićemo se protiv rezolucije o Srebrenici, borićemo se protiv članstva tzv. Kosova u Savet Evrope. Ljudi su videli moć naše vojske, pre 10 godina nije bilo nikakve tehnologije u vojsci - zaključio je Momirović.