Autor: Informer.rs

22.04.2024.

17:54 >> 17:57

Foto: Beta

Vesti

Oglasio se Peter Stano: Očekujemo da Beograd i Priština sprovedu Sporazum o normalizaciji odnosa!

- Obe strane su prihvatile da će njihove odgovarajuće obaveze koje proizilaze iz Sporazuma o putu ka normalizaciji postati sastavni deo njihovih puteva ka evropskim integracijama. Aneks o implementaciji zaključen u martu 2023. godine u Ohridu takođe odražava ovu posvećenost strana - naveo je Stano za Tanjug.

-  Očekujemo da obe strane primene Sporazum i sve ostale obaveze u okviru dijaloga koje su na čekanju, jer je to ključno za njihove evropske puteve - poručio je.

Informer

 

Ministri spoljnih poslova zemalja članica Evropske unije usvojili su ranije danas izmene i dopune poglavlja 35 u pristupnim pregovorima sa Srbijom, koje se odnose na obaveze Srbije koje proizlaze iz sporazuma koji su sa Prištinom postignuti prošle godine u Briselu i Ohridu, saznaje Tanjug iz diplomatskih izvora.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić stigao je danas u Njujork na sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, gde predstavlja Srbiju zajedno sa ambasadorom Srbije u SAD Markom Đurićem, i na kojoj je predstavljen redovni šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN-a Antonija Guteresa o radu UMNIKA-a.