23.04.2024.

09:17

Foto: Pedja Milosavljević

Vesti

Maja Gojković pružila podršku predsedniku Vučiću: Argumentovano i hrabro se borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN

Izjavu Maje Gojković prenosimo u celosti:

- Dajem punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN, najvišem forumu svetske politike. Naša zemlja je u prethodnom periodu suočena sa izuzetno teškim pitanjima samo zbog posvećenosti slobodoljubivoj i samostalnoj politici i zbog apsolutne odlučnosti da odbrani interese svoje države i naroda, koji je izložen najvećim izazovima decenijama unazad.

Suočeni sa politikama dvostrukih standarda, jednostranosti i nasilja, Srbija nastavlja da otvorenošću za dijalog, konstruktivnošću i zalaganjem za poštovanje principa međunarodnog prava vodi borbu za razvoj, mir i stabilnost Srbije i čitavog regiona. U tom okviru predsednik Vučić neumorno i odlučno nastavlja da brani nacionalne interese i ukazuje svetskoj javnosti na tešku situaciju u koju je doveden srpski narod na Kosovu i Metohiji jednostranim potezima i nasiljem Prištine, uključujući zabranu upotrebe dinara, neispunjavanje preuzetih obaveza, kao što je formiranje Zajednice srpskih opština, na šta je predsednik posebno podsetio.

Važno je da su se čule reči predsednika i istina o tome koliko su teški uslovi života Srba na Kosovu i Metohiji, kao i da je srpski narod na Kosovu i Metohiji izložen dugotrajnom, sistematskom i brutalnom nasilju, uključujući i uništavanje spomenika srpskog kulturnog nasleđa, kao i njihovo prisvajanje konstantnim falsifikovanjem istorije.

Izražavam punu podršku predsedniku Vučiću u borbi koju vodi u interesu Srbije, izlažući se najvećim naporima i izazovima, u suočavanju sa istinski složenom izazovima ovog trenutka - istakla je Maja Gojković.