23.04.2024.

12:46

Foto: Masha Bandjur

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Božić je u čestitki istakla da se Vojska Srbije, nastala iz naroda i vođena vekovnom težnjom za slobodom i blagostanjem svog naroda i otadžbine, kao feniks dizala iz pepela i dostizala moć kojom može da odbrani narod i ove svete ideale.

- U poslednjih deset godina smo svedoci svojevrsnog ponovnog rađanja Vojske Srbije, njene modernizacije i vrhunskog opremanja, kao i osposobljavanja mladih generacija za profesionalno izvršavanje zadataka odbrane zemlje - ukazala je Božić, a saopštila Skupština Srbije.

Božić je dodala da Srbija, vodeći se maksimom velikog vojvode Živojina Mišića "Ko sme - taj i može, taj ne zna za strah i ide napred", temeljno razvija Vojsku Srbije kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove, ne obazirući se na veličinu sile koja preti, već isključivo vodeći računa o veličini svetinje koju brani.

- Uverena sam da ćemo na tom putu istrajati i nastaviti da jačamo našu vojsku koja je garant mira, teritorijalne celovitosti, vojne neutralnosti i slobode naše jedine otadžbine - Republike Srbije - poručila je Božić.