01.05.2024.

15:35

Foto: printscreen

Vesti

Skandal! Bora Novaković divlja u Skupštini: Pokušao da izazove incident! (VIDEO)

Nakon skoro tri sata izlaganja ekspozea mandatara Miloša Vučevića, došlo je i do incidenta. Novaković je kao što vidmo na snimku u nastavku divljao u Skupštini. 

Poslanik opozicije Borislav Novaković, poznatiji kao Bora Solunac, izašao ispred govornice za kojom je Vučević urlajući, mlatarajući slikom i remeteći mir i izlaganje mandatara. 

Predsednica Skupštine Ana Brnabić mu je izrekla opomenu, a poslanik SNS Radoslav Milojičić Kena prišao mu je i pocepao fotografiju.

Nakon nekolikog vremena, opozicioni poslanik Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta Srbije prišao je Novakoviću i udaljio ga.

Kada je završeno Vučevićevo izlaganje, Novaković je nastavio da govori sa mesta, nakon čega mu je izrečena mera udaljenja sa sednice.

- Nemate nikakvo pravo da prilazite mandataru, izričem vam meru udaljenja sa sednice. Doviđenja za vas! Sram vas bilo i sramota - rekla je Brnabić.

Opomenu je dobio i poslanik opozicije Srđan Milivojević, ali i poslanik SNS Milojičić.

U celu raspravu se uključio i poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.

- Razredna, pa i ja sam dobacivao, nemojte mene da isključujete - kazao je Jovanović.

Podsetimo, u Skupštini Srbije danas održava se Prva posebna sednica u Četrnaestom sazivu i to sa jednom tačkom dnevnog reda – izbor Vlade i polaganje zakletve predsednika i članova.