01.05.2024.

17:08

Foto: Pedja Milosavljević

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Gospodin Miloš Vučević je ugledni advokat, šef jedne od najboljih advokatskih kancelarija u Novom Sadu. Bio je gradonačelnik Novog sada tokom 10 godina, u 3 mandata. Uzdigao je Novi Sad. Bio je sjajni ministar odbrane, koji je nastavio kontinuitet jačanja vojske. Predsednik je Srpske napredne stranke. Miloš Vučević je snažan i odlučan lider, autoritet, stručan, potkovan, nenametljiv – tiha voda breg roni. Zadivljuju veština i snaga sa kojima je zamenio predsednika Vučića na mestu predsednika SNS, što nije bilo nimalo lako.

Informer

 

Sasvim logično osnova programa mandatara Vučevića je program SNS – „Skok u budućnost 2027.“. Sasvim logično Vlada Miloša Vučevića će biti Vlada kontinuiteta sa vladom predsednika Vučića do 2017. i vladama brilajntne Ane Brnabić od 2017. do 2024. Gospodin Vučević ima utrtu svetlu stazu, put koji je trasirao predsednik Vučić. Kao i sve vlade od 2012. i Vučevićeva Vlada će biti jedinstvena, stabilna i funkcionalna. Izvanredan je Program mandatara Vučevića. Ne zna se šta je bolje u Programu.

Istakao bih sledeće tačke Programa:

- Srbija faktor stabilnosti u regionu.

- Srbija neodustajni borac za državnu celovitost i za Kosovo i Metohiju.

- Neupitan evropski put, saradnja sa Kinom, Rusijom i SAD.

- Snažno jačanje vojske i odbrane.

- Ekonomija snažnog napretka, ekonomija uspeha.

- Dalji skok standarda, plata, penzija.

- Eksplozivni rast infrastrukture.

- EXPO, BG Metro.

- Novi Klinički centri i drugi zdravstveni objekti, kao deo brige o zdravlju.

- Briga o starima i mladima.

- Demografija i briga o natalitetu.

Naglasiću podatke iz Programa:

- Stopa zaposlenosti krajem 2023. je bila 50,5%, a stopa nezaposlenosti samo 9%. 2027. nezaposlenost će biti 8%. Danas imamo 450.000 zaposlenih više nego do 2012.

- Prosečna plata u januaru 2024. je bila 818 evra.

- Inflacija je u padu, i u februaru 2024. je bila svega 5,6%.

- Jaka ekonomija shodno Programu „Skok u budućnost“, podrazumeva da će 2027. prosečna plata biti 1400 evra, a prosečna penzija 650 evra.

- Od 2012. je izgrađeno 450 km autoputeva i brzih saobraćajnica, a gradi se još 650 km. U planu su ugovori za izgradnju još 880 km.

- Od 2012. je izgrađeno preko 100km novih pruga, a rekonstruisano je 850km, u toku je rekonstrukcija još 200km pruga.

- Ogromna pažnja je posvećena zaštiti životne sredine, pa se planira da do 2027. izgradimo 32 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, 1100km kanalizacione mreže, 9 modernih regionalnih centara za upravljanje otpadom, poput onog u Vinči ili u Subotici.

- Kao što je 25. aprila, u termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu, pušteno u rad postrojenje za odsumporavanje dimnih gasova, vredno više od 200 miliona evra, tako će iduće godine će biti završeno isto postrojenje i u termoelektrani Nikola Tesla B.

- Na predlog predsednika Vučića, nova Vlada će doneti odluku da roditelji za rođenje prvog deteta dobijaju 500.000 dinara, za drugo 600.000, za treće 2,1 milion dinara, i za četvrto dete, ukupno 2,9 miliona dinara.

Na kraju, nadam se da će opozicione stranke da glasaju za Vladu Miloša Vučevića. Time će pokazati da žele da budu zajedno sa nama u 21. veku, da zajedno gradimo i uzdižemo Srbiju, umesto što borave u 19. veku, ili čak u mračnom srednjem veku. Primer opoziciji su dale stranke Zavetnici i Narodna stranka, koje su pokazale da im je Srbija najvažnija. Predsednik Vučić je uzdigao Srbiju, izgradio Srbiju, izlečio Srbiju. Predsednik Vučić leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti. Srbija ne sme da stane!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS