01.05.2024.

19:54

Foto: Masha Bandjur

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

„Molio bih predsednicu Skupštne da ubuduće ne prekida kolegu Novakovića dok govori, jer od njega možemo da čujemo veoma zanimljive stvari. Kolega je na konferenciji u novembru 2022. godine u Sarajevu, u organizaciji BIRN-a, istakao je da je Srbija faktor destabilizacije u regionu i da državno rukovodstvo naše zemlje učestvuje u stvaranju ekstremista. To je politika koja uvek i na svakom mestu u Srbiji vidi krivca za sve, ali joj pripisuje krivicu – i kad krivice nema. Čim odu negde preko, to im je omiljena tema. Takođe, u kontaktu sa predstavnicima Bundestaga, sa kojima često sarađuje, govorio je da Srbija na negativan način utiče na region i da je štetno dosadašnje postavljanje Beograda prema Crnoj Gori i BiH“, naveo je Jovanov u odgovoru Novakoviću.

Prema rečima šefa poslaničke grupe naprednjaka, važno je da se narodni poslanik Novaković pusti da do kraja kaže šta misli, jer on u tim kontaktima sa predstavnicima Bundestaga govori i o svojoj stranci i o svom šefu stranke (Zoranu Lutovcu).  

„Novaković za svog šefa stranke kaže da, osim što ne poseduje liderske sposobnosti, ima i lošu komunikaciju sa članovima i ostaće na čelu stranke najkasnije do 2024. godine, budući da nije za politiku i da ništa ne razume“, otkrio je Jovanov nove informacije o Novakoviću, a zatim se obratio i predsednici Narodne skupštine Ani Brnabić.

„Ja sam taj detalj čekao da čujemo, ali i ste vratili kolegu na tačku dnevnog reda i onda se on vratio na ekspoze, a ovo bi bilo mnogo zanimljivije da slušamo šta kod njih ko ne razume“, istakao je Jovanov.