14.05.2024.

08:25

Foto: Tanjug/Insajder

Vesti

Kako mislite da vodite državu, a niste u stanju ni da pravilno popunite obrasce za izbore?! Neviđena blamaža opozicije, pljušte oštri komentari!

Upravo na adresu izborne komisije Gradske opštine Vračar podnet je prigovor, kojim se traži poništenje proglašene izborne liste "Biramo Vračar - Miloš Pavlović", koju čine stranke Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, a nakon što je opštinska izborna komisija 12. maja donela rešenje o proglašenju navedene izborne liste.

U prigovoru se navodi da se na toj izbornoj listi nalaze kandidati za odbornike koja nemaju pravo da biraju i budu birani za odbornike na teritoriji Gradske opštine Vračar. I upravo je to tokom jučerašnjeg dana bio razlog za kukanje opozicije na Šolakovim medijima. 

A da su sami sebi zabiberili, i da je ovo samo jedna u nizu od njihovih grešaka, primetili su mnogi. Tako je advokat i funkcioner Narodne Stanke Vladimir Gajić na Tviteru napisao: 

- Kako misliš da vodiš grad ili državu ako nisi u stanju da pravilno popuniš obrasce za izbore, da vodiš računa o rodnoj ravnopravnosti ili podneseš listu pre nego što stupi na snagu izmena zakona koju si predložio, pa sad upadaš u neregularnost po izmenjenom propisu jer ne proveravaš biračko pravo na osnovu prijavljenog prebivališta sopstvenih kandidata?

Informer

Ovaj blam primetio je i Đorđe Vukadinović, kandidat Narodne stranke: 

- Da li smo uopšte svesni kolika je ovo blamaža sa opozicionim listama po beogradskim opštinama koje padaju jer se na njima pojavljuju kandidati koji po ovim, od opozicije koja izlazi predloženim izmenama zakona, uopšte ne mogu da glasaju jer su menjali prebivalište?! A čak ni to nije jedina nevolja.

Informer