14.05.2024.

08:43

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Đukanović razbucao opoziciju: Gospodo, nije politika za svakoga!

- Imam jedno pitanje za našu konkurenciju koja je insistirala na promeni zakona o biračkom spisku i mi smo na njihovo insistiranje taj zakon usvojili, uprkos ozbiljnom protivljenju svih nas u poslaničkoj grupi. Elem, šta ćete da radite gospodo sa činjenicom da vam se na mnogim listama koje ste širom Srbije predali nalaze ljudi koji su se u tu lokalnu samoupravu doselili recimo pre manje od 11 meseci? Oni nemaju pravo glasa u toj lokalnoj samoupravi, jer ste vi to tako tražili, a nemaju ni pravo da se kandiduju u istoj. Nemojte da druge optužujete ako vam budu padale liste, jer vi ste na promeni zakona insistirali. Nije politika za svakog gospodo - napisao je Đukanović. 

Informer

Podsetimo, prema dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koje je na insistiranje opozicije usvojila Skupština Srbije, birači koji su promenili prebivalište posle 3. jula 2023. godine neće moći da glasaju na novoj adresi na predstojećim lokalnim i beogradskim izborima. 

Kako je utvrđeno Rokovnikom za sprovođenje izbornih radnji, 17. maj je rok kada treba da se utvrde i objave zbirne izborne liste, a tada treba da se zaključi i birački spisak.