14.05.2024.

12:19

Foto: Foto: Reuters, Miloš Rafailović

Vesti

Odlaže se sednica UN o Rezoluciji o Srebrenici!

Sednica na kojoj je trebalo da se glasa o Rezoluciji o Srebrenici trebalo je da se održi u sredu, 15. maja, ali će biti odložena i najverovatnije će se održati 22. maja.

Prema saznanjima Informera, to znači da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće putovati sada u Njujork, već će sa ministrom finansija Sinišom Malim i ministarkom za Evropske integracije Tanjom Miščević otići u Kotor. Tamo se 16. maja održava samit lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije.

Nakon toga će predsednik Srbije, naredne sedmice otputovati u Njujork na Sednicu UN, ukoliko ponovo ne odlože sednicu o Rezoluciji o Srebrenici.

Podsetimo, Samit lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije biće održan u Kotoru 16. maja, a lideri regiona, predstavnici Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država razmatraće Plan rasta za Zapadni Balkan.

Kako je objavljeno na sajtu Vlade Crne Gore, među učesnicima će biti i visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đozep Borelj i pomoćnik američkog državnog sekretara zadužen za Evropu i Evroaziju Džejms O'Brajen.