14.05.2024.

12:56

Foto: Pedja Milosavljević

Vesti

Nastavlja se Kurtijev teror, hoće da Srbima na KiM ukine život! Priština zabranila prevoz pozorišne opreme Zvezdara teatra na Kosmet!


Jezdić je večeras trebalo da izvede 202. put predstavu "Knjiga o Milutinu", u Kulturnom centru u Kosovskoj Mitrovici, a sutra uveče u Leposaviću, međutim, oprema i njegovi saradnici zaustavljeni su na Jarinju, iako su imali svu neophodnu prateću dokumentaciju i specifikaciju opreme. 

Kako je navela Kancelarija, posle zabrane patrijarhu Porfiriju da poseti Pećku Patrijaršiju, zabrane i ukidanja upotrebe srpskog dinara na KiM, Kurti sada želi da Srbima ukine i kulturne događaje i time praktično ukine život Srbima na KiM, kao što je u više navrata branio i ukidao sportske događaje, skidao srpsku trobojku, branio vakcinaciju i stopirao dopremanje srpske robe u pokrajinu.

"Izvođenje pozorišne predstave nema nikakve veze za politikom, ali Kurti u svom suludom planu napada i proterivanja svega srpskog sa prostora KiM, ne preza ni od čega i obračunava se čak i sa kulturnim događajima", navodi se u saopštenju Kancelarije.