14.05.2024.

15:00

Foto: printscreen

Vesti

Teško licemerje - DSS od naprednjaka tražio da izbaci Ligaše iz novosadske vlasti, a sad udruženi na istoj listi!

Saopštenje o antidržavnoj i antisrpskoj politici Lige potpisao je novosadski odobr Novog DSS-a koji vodi Miloš Tubić, koji se danas nalazi u tesnoj koaliciji sa LSV-om.

Zgražavali se nad stavovima LSV, sada im poželjan partner  

Zahtev Tubića i Novog DSS-a usledio je 19. juna 2021, nakon što je LSV predložila da i Skupština Srbije po ugledu na Skupštinu Crne Gore usvoji Rezoluciju protiv negiranja genocida u Srebrenici.

- Posle današnjeg skandaloznog zahteva Lige socijaldemokraga Vojvodine da Narodna skupština Republike Srbije usvoji deklaraciju o Srebrenici, „kao što su to uradile kolege iz Crne Gore”, novosadski odbor Demokratske stranke Srbije zahteva od Srpske napredne stranke da ligaše izbaci iz gradske vlasti u Novom Sadu. Usvajanje rezolucije u crnogorskoj Skupštini o nepostojećem genocidu je sramota za Crnu Goru i taj akt je naišao na zvaničnu osudu u Republici Srbiji i u celom srpskom narodu. Zahtev iz LSV ne sme ostati bez odgovora, a naprednjaci se već jednom moraju odrediti prema antidržavnoj politici svog koalicionog partnera - grmeo je na sav glas Tubić 19. juna 2021. godine.

Tubić ponosan na ujedinjenje s promoterima genocida

Nepune tri godine kasnije, da bi opravdali svoju koaliciju s Ligom Novi DSS i Tubić su okrenuli poloču i tvrde da teme poput Srebrenice nisu važne za gradsku politiku. Da je važno samo šta će biti urađeno u komunalnom sektoru, da bi grad bolje funkcionisao.

- Ponosan sam na svoj grad Novi Sad što smo uspeli da objedinimo celu opoziciju, i desnicu i levicu, i nacionalnu i građansku. Uspeli smo da ideološke razlike, koje nesumnjivo postoje kada su u pitanju državne teme, stavimo po strani i da se udružimo oko lokalnih tema - rekao je pre neki dan Tubić.

Podsetimo da LSV i DS od 2008. Do 2012. radile na prodaji gradskog vodovoda strancima, i da su od potpisivanja ugovora odustali da ne bi izgubili glasove u tadašnjoj izbornoj kampanji.

- Prodaja „Vodovoda i kanalizacije“ je tema od najvećeg značaja za Novosađane. Je li Tubić pitao svoje koalicione partnere, da li bi kad se ponovo domognu vlasti završili ono što nisu uspeli 2012? - pitaju radnici „Vodovoda“.

Zagrljaj ljubavi s tvorcima katastrofe

Tubićev stranački kolega Branislav Ristivojević  izjavljivao je da su LSV i DS uništili Novi Sad i Vojvodinu.

- Rezultati dugogodišnje vladavine Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke u Vojvodini su katastrofalni i te partije bi trebalo da snose odgovornost za „katastrofalno ekonomsko stanje“ pokrajine i njeno propadanje - rekao je 2012. Ristivojević.

Sve do sada, glavni cilj i glavna politika DSS-a bila je da DS i LSV ni po koju cenu nikada više ne vladaju Novim Sadom.

- Kao nekadašnji član DSS-a pitam se šta se to promenilo. Je li Liga odlučila da Srebrenica više nije genocid? Da Republika Srpska nije genocidna tvorevina? Da Vojvodina ne treba da dobije nezavisnost od Srbije, a da Novi Sad bude glavni grad te nezavisne tvorevine? Ili se DSS, pod novim imenom odrekao svoje politike i pristao na celokupnu politiku Lige? Kad vidim šta rade i čujem šta govore bude me sramota što smo nekad bili zajedo u istoj stranci - kaže bivši visokopozicionirani funkcioner DSS-a.