15.05.2024.

17:19

Foto: tv4s.rs

Vesti

(FOTO) U slavu junaka, za čast potomaka - 'Leskovac bori se za Kosmet'

- Svrha ovog jednodnevnog humanitarnog turnira je da se na jedan patriotski način odužimo i zahvalimo svim našim hrabrim srbskim vojnicima, ratnicima, koji su svoje živote položili na braniku otadžbine, onda kada je ona bila napadnuta od šiptarskih terorista i drugih svetskih moćnika, srbskih neprijatelja. Da se setimo i svih nevinih srbskih žrtava stradalih na okupiranoj srbskoj zemlji Kosovu i Metohiji, srbske dečice, da im se poklonimo da im sveću upalimo, za njihove mučeničke duše Bogu pomolimo u ovom svetom hramu koji je pred nama. Većina je danas nažalost zaboravila tu srbsku dečicu na Kosovu i Metohiji, taj naš napaćeni narod, ali ih nije zaboravio Bog i njegovo malobrojno stado kojima je Kosovski zavet u krvi, a nebeska Srbija u duši. Mi ih nismo nikada zaboravili i dok god u nama i kroz nas teče Kosovski zavet mi ćemo se boriti u ovom takozvanom „miru” na svaki način da uvek budemo uz naš srbski narod i našu srbsku dečicu na svetoj srbskoj zemlji Kosovu i Metohiji - rečeno je sinoć na turniru.

Novčani prihod od ovog humanitarnog turnira, uplata ekipa, prodaja majica sa motivima Kosova i Metohije, svih donacija i sponzorstava u iznosu od 315.000 dinara biće uplaćena kao pomoć deci na Kosmetu, ovog puta Milici Đorđević koja živi sa majkom u Prizrenu.

Ovom prilikom organizatori su oživeli sećanje na Radoša Cerovića srbskog junaka koji je svoj život položio na Košarama u odbrani otadžbine od šiptarskih terorista i ostale borce koji su položili svoje živote za otadžbinu. I sve prisutne pozdravili SRBSKIM POZDRAVOM DOGODINE U PRIZRENU!

Prvo mesto na turniru osvojila je ekipa Balon Dubočica, drugo Young boys, dok je treće mesto pripalo ekipi Naselje Dubočica.