Autor: Informer.rs

17.05.2024.

10:39

Foto: Tanjug

Vesti

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Opoziciona politička sapunica dovela je do toga da u istom frontu budu i Nestorović, Radomir Zanzibarićan Lazović, Miroslav Aleksić, lažni ekolog Dobrica Veselinović i Savo Manojlović.

Još jednom se pokazalo da su principi, programi i ideje nepoznati pojmovi za srpsku opoziciju i da će sve razlike, ideloške i političke, pasti u vodu ako i da će se svi ujediniti samo da budu protiv Vučića.

A do juče su se pljuvali na pasja kola...

Aleksić o Nestoroviću

Nakon decembarskih izbora, na kojim je opozicija do nogu potučena, Aleksić je bio jedan od prvih koji je Nestorovića proglasio lažnom opozicijom.

Informer

- Vučić će pokušati da iskoristi Nestorovića kao opoziciju i pokuša da obmane građane da se radi o opozicionom kandidatu - rekao je Aleksić za tajkunske medije 21. januara.

Lazović o Nestorović

Još određeni tada je bio Radomir Lazović koji je doslovce rekao da je Nestorović Vučićev čovek.

Informer

- Nestorović je projekat Vučića i to je njegov način da izađe iz krize. On je Vučićeva izlazna strategija - naveo je Lazović dan ranije.

Nestorović o "Srbiji protiv nasilja"

Sa druge strane, Nestorović je odmah posle izbora, dok je pokret "Mi - snaga naroda" još bio jedinstven, poručio da mu ne pada na pamet da pravi koaliciju sa SPN.

Informer

- Sasvim je jasno da nećemo ni u kojoj varijanti sa pokretom Srbija protiv nasilja, oni su oličenje svega protiv čega se borimo. Vidite kako stvaraju atmosferu Majdana u Srbiji. Pritom, jasno je da ne mogu da pobede na izborima. Njihov broj glasova je oko dva odsto biračkog tela Srbije, a to je tačno ostatak od onih 80 odsto Srbije koja je protiv priznanja Kosova i sankcija Rusiji, protiv članstva u NATO i EU - istako je Nestorović tada.

Informer

Nestorović: Farsa!

Ipak, možda najžešća izjava Nestorovića o opozicija bila je upućena Mariniki Tepić i njenom navodnom štrajku glađu.

- To je farsa, štrajk glađu. Zna se šta je to. Ja sam lekar i četvrti, peti dan nastupa slabost mišića. Peti, šesti dan moraš da ležiš, a oni su živahni nešto. Samo očekujem transparente na engleskom, dobro izgleda na Si-en-en-u, jer ovi sa zapada ne znaju srpski. Pojaviće se zastave Nemačke, SAD, EU, ne možeš više na isti štos da proteraš priču. Ne isključujem mogućnost da naprave cirkus, imaju sredstva - kaže Nestorović.

Pa ipak, imajući sve ovo u vidu, Aleksić, Lazović, Nestorović i slični srpskom političkom alhemijom našli su se u istom frontu - samo da budu protiv Vučića.