Autor: Informer.rs

20.05.2024.

16:55

Foto: informer TV

Vesti

Tomo Lovrenković: Boro, klovnu, nisi vredan da spomeneš Miloša

"Bora Novaković drži lekcije Milošu Vučeviću o moralu. Bora Novaković spočitava nekome kriminalne radnje. Početak i kraj vica. Niko se ne smeje – više naginje na tugu.

Čovek koji je češće kod tužioca nego revnosni vernik na liturgiji; političar čije komšije sredom i petkom imaju obavezu da vode decu na trening, a on da sarađuje sa istražnim organima; njuška koja je osmilila više nezakonitih akcija nego Željko Obradović košarkaških – drži pridike drugima.

I to ne bilo kome, nego čoveku iza kojeg su 4 nova Bulevara, nove škole, bolnice, vrtići, dvocifren broj stranih investicija i 0 afera za deset godina. Te pridike potpisuje čovek iza kojeg stoje višemilionske pronevere, močvara umesto bazena, poklanjanje placa i pumpe vođi Zemunskog klana u Vojvodini i najbolji drugar i poslovni partner sa desetak nelegalnih kamenoloma.

Ali, šta to konkretno zamera Bora Novaković? Kaže, primio je Vučević svojevremeno u Gradskoj kući Slobu Snajpera. Jeste, ali ne kao drugara, već kao predsednika FK Kabel zajedno sa drugim predsednicima klubova. Bora to nije mogao – u njegovo vreme praktično su ugašeni FK Novi Sad, RK Vojvodina, KK Vojvodina, VK Vojvodina i umalo izgubljen Vujadin Boškov. Dobro, zna Bora dosta o sastajanju sa kriminalcima, kao što je uspešno lumpovao sa Borovicom u hotelu u Rumi uz dame sumnjivog morala, dok su gladni i prevareni radnici Borovice u očaju blokirali međunarodni plovni put.

Kaže još, sarađuje Vučević sa Markom Bosancem Bosketom, vlasnikom firme Montop. Isti taj Boske u makar nekoliko parametara nikako ne može da parira Bori i to se mora priznati. Dobro, možda zapošljava nekoliko stotina porodica i pomaže nekoliko desetina humanitarnih organizacija, ali šta je to u odnosu na hiljade onih koje je Bora otpustio i na hiljade onih koje je naterao da budu korisnici tih organizacija? Dalje, tunjavi Boske ima nula prijava za privredni kriminal i nula indicija za iste, dok je Bora kupio dve nove Xxl police da bi poslagao svoje prijave. Istina, možda je Bora sagradio manje kvadrata i kilometara od Bosketa, ali se znatno više ugradio u svaki – ko zna, zna.

Konačno, kaže Bora, iza Bosketa stoji Zvonko. Ne bih analizirao Zvonkovo poslovanje, ali bih rado istakao da je bio spreman da krvari za Srbe na Kosovu na mostu i barikadama i posle njih i da ih je štitio i hranio, dok država nije postojala, a Borini mazili krave po Rumuniji. Bora i Borini nisu bili spremni da krvare, ali su bili spremni da prodaju srpsku krv i da zarade na njoj.

Lažljiva futoška njuška definitivno, vilica koja se nikada nije pokrenula, a da ne slaže, definitivno ne zaslužuje da spomene Miloša Vučevića.

Ipak, praštamo. Svaki grad, a Novi Sad je danas to, a ne palanka kao u Borino vreme, mora da ima cirkus. A, cirkus da ima klovna. Makar i ovakvog, amaterskog i jadnog. Daj šta daš", navodi Tomo Lovreković u autorkom tekstu.