22.05.2024.

14:16

Foto: Instagram/milosvucevic

Vesti

Brendiranje jedne zemlje u svetu, garant mira i stabilnosti! Premijer Vučević razgovarao sa Kerkentesom o značaju Plana EXPO 2027

Vučević je tokom razgovora istakao da je EXPO 2027 prilika za investiranje, posebno kada je reč o infrastrukturnim projektima, ali i o svim ostalim koji su u vezi sa tom svetskom izložbom, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Plan EXPO 2027 je novi motor jačanja naše ekonomije, kao i esencija politike - prilika da se stvore bolji uslovi za život naših građana i izgrade nove bolnice, škole, ocenio je premijer.

Generalni sekretar Međunarodnog biroa za izložbe preneo je premijeru Vučeviću da vlada ogromno interesovanje zemalja članica tog biroa da doputuju u Srbiju, posebno imajući u vidu da EXPO nikad nije bio održan na ovim prostorima.

- Željni su da vide nešto novo, ali i da, potencijalno, ostanu da žive ili rade u Srbiji - rekao je on.

Na sastanku je istaknuto da izložba kao što je EXPO pomaže razvoju jedne zemlje, jer po njenom završetku počinje novo poglavlje za državu domaćina i čitav region. 

Sagovornici su se saglasili da je to prilika koja se dobija samo jednom u životu, to je mogućnost da se razviju veštine i steknu znanja u raznim oblastima već u pripremnoj fazi, što će biti dragoceno za druge zemlje koje bi želele da budu domaćini u budućnosti.

EXPO je brendiranje jedne zemlje u svetu, garant mira i stabilnosti, jer to je period za razvoj ekonomije, zaključeno je na sastanku u Vladi Srbije.