22.05.2024.

22:37

Foto: Pedja Milosavljević

Vesti

Borićemo se za istinu i niko nas neće zaustaviti! Vučić svima stavio do znanja: Najmanje što mogu da vam kažem jeste da nećemo ćutati (VIDEO)

Predsednik Vučić je podsetio na događaj iz 2015. godine, kada je otišao da se pokloni žrtvama u Srebrenici, a gotovo da je tada bio linčovan.

- Mi nismo ćutali o strašnim događajima koji su se dogodili u Srebrenici. Naprotiv. Dva predsednika Srbije su otišla u Srebrenicu. Ja lično sam to uradio 2015. Otišao sam tamo da se poklonim žrtvama, da položim venac, a gotovo da sam bio linčovan. Samo nekoliko dana posle toga pozvao sam sve bosanske lidere u Beograd kako bih povratio poverenje uzajamno, veru jednih u druge i mir. A šta će sada da bude rezultat? Ako donesete ovu rezoluciju sutra. Imaćete oduševljenost na jednoj strani, a imaćete tugu, prezir i bes na drugoj strani.

Vučić je istakao i da je ponosan na činjenicu da smo uvek bili slobodarski narod.

- Dolazeći iz jednog malog naroda, ponosan sam na činjenicu da smo uvek bili slobodarski narod i da smo uvek plaćali najveću cenu za slobodu naše zemlje, za slobodu našeg naroda. Još jednom vas molim da ponovo razmotrite svoje stavove, svoje pozicije i svoje odluke, zato što to može da ima uticaja na mnoge stvari ubuduće, ne samo u regionu iz kog ja dolazim, već na ceo svet - rekao je Vučić, a onda svima poslao kasnu poruku.

- Najmanje što mogu da vam kažem jeste da nećemo ćutati, borićemo se za istinu i niko nas neće zaustaviti. Hvala vam mnogo što ste nas saslušali.