23.05.2024.

10:31

Foto: profimedia

Vesti

Neka bude što biti ne može! Lazareve reči, blagoslov i put u Njujork: Vučićeva borba za Srbiju i njen narod!

I istina, suočen sa najvećim silama sveta Vučić prkosno stoji kao branik ispred srpskog naroda i interesa svoje zemlje, suočen sa najstrašnijim optužbama, pretnjama i ucenama.

Dok neki biju bitke za fotelje, dodvoravajući se onima koji žele da nas proglase genocidašima, usput ga priznajući, Vučić bije diplomatsku bitku, jer šta je fotelja naspram časti, obraza i srpske trobojke.

I dok to ti "neki" ne razumeju, predsednik Srbije umesto mača u ruci drži penkalo kojim ispisuje istoriju, umesto metalnog štita za odbranu služi se istinom, a protiv ucena i pretnji ponosom.

Bitka u Njujorku neće biti upamćena samo po nadljudskim naporima da se srpskom narodu ne stavi beleg "genocidaši", biće upamćena i po tome što je jedan čovek ustao sam protiv svih. Protiv sveta i protiv tih "nekih" koji žele u korak upravo sa tim svetom koji nam stavlja omču oko vrata.

I šta je fotelja naspram istorije koja će na stranicama udžbenika sadržati imena i prezimena onih koji su sve dali za svoju zemlju?

- Mi nemamo drugu zemlju. Naša Srbija je na veoma pokvaren način napadnuta, ali nemamo izbora, mi se moramo boriti, jer nam je Srbija sve na svetu - poručio je Vučić.

Odlučno "NE" nepravdi odzvanjaće u prostorijama Ujedinjenih nacija, argumentovano, potkrepljeno činjenicama. To "NE" prkosno će saseći u korenu sve laži "velikih" koji su se okomili na teritorijalno malu zemlju, ali slobodarsku i nezavisnu.

Informer

 

Svestan kakva ga bitka čeka, Vučić je zatražio pred put u Njujork blagoslov od Patrijarha srpskog gospodina Porfirija i pomolio se Bogu u našoj svetinji, hramu Svetog Save u Beogradu.

- Idem u Njujork da se borim svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje. Silni su oni koji su protiv nas, ali Srbija je naša najveća svetinja. Mnogo je laži, ali je istina jedna i večna. Naša trobojka će se ponosno vijoriti u Njujorku, a pod njenim okriljem će novu energiju u zalaganju za pravedniji svet naći sve slobodarske zemlje, sve nacije koje se bore za dostojanstvo i pravdu, koja je dugo bila obesmišljavana i ponižavana. Živela Srbija! - poručio je srpski predsednik.

Dan odlučujuće bitke je osvanuo. U Srbiji tmuran, ali i pored crnih oblaka se vidi nepravda koja se čini  našem narodu.

Baš kao što je i Vučić rekao, danas nije Vidovdan, ali će biti jasno ko je ostao na strani istine i pravde, a ko je istim okrenuo leđa.

Za nas kao narod Vidovdan je, jer će biti jasno ko se nije uplašio i ostao na strani pravde protiv bahatih i moćnih, poručio je predsednik.

- Najgori pokvarenjaci u regionu govore kako nema kolektivne odgovornosti, a svi tužioci su bili strani kada su se donosile odluke o individualnoj krivici. Jasno nam je da nije pitanje individualne krivice, ali se postavlja pitanje o čemu se radi? Sve što govore je licemerje i neistina – rekao je srpski predsednik svetu u lice. Odlučno, podignuta čela. Ponosno.

I jasno je tom svetu... Pravda, istina i sloboda trojstvo je kojim je satkan put naše zemlje, a koji nikakva rezolucija neće moći da potkopa. Toga je svestan taj svet, ali i oni "neki" koji iz tog razloga i udaraju na Vučića, a čije će ime i prezime biti ispisano na pomenutim stranicama istorijskih udžbenika.

A do tada, baš kao što je i Vučić citirao Njegoša: "Neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može!"

PIŠE: Ivana Marinković