24.05.2024.

18:30

Foto: Foto: Reuters, Pedja Milosavljević, Zoran Sinko

Vesti

Totalno ludilo opozicije! Organizuju nove demonstracije protiv Vučića zbog sramne rezolucije o Srebrenici?! (VIDEO)

Naime, kako je otkrio Dragan J. Vučićević, povod opoziciji za nove demonstracije kojima će po ko zna koji put maltretirati građane jeste, kako oni kažu, poraz Srbije u Ujedinjenim nacijama?!

- Neko pametan iz opozicije je smislio, imaju ideju da prave nove demonstarcije i to već ovog vikenda gde će tražiti ostavku predsednika Vučića jer, kako kažu, razlog je da smo izgubili u Ujedinjenim nacijama - istakao je Vučićević.

U prilog ovoj tvrdnji ide i licemerna izjava Dragana Đilasa, koji je za tajkusnku Novu pozvao predsednika Vučića da podnese ostavku, jer je Srbija "umorna od njegovih poraza".

- Pozivam Aleksandra Vučića da podnese ostavku jer posle njegovog novog poraza, ovoga puta u Ujedinjenim nacijama, ne može da ostane predsednik Srbije - rekao je danas Dragan Đilas.

Ovo kaže isti čovek koji je 2021. godine rekao:

- Međunarodni sud pravde je doneo presudu o tome (da je Srebrenica genocid) i mi više o tome nemamo potrebe da o tome pričamo -  rekao je. 

Uz to, i njegova potpredsednica stranke Marinika Tepić je sama pisala Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i predlagala da se usvoji u srpskom Parlamentu!

Podsetimo, za sramnu rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku glasale su 84 zemlje, protiv je bilo 19 zemalja, dok je 68 bilo uzdržano. Iako je na kraju rezolucija izglasana, svesni su svi da je ova pobeda lažna, i da je zapravo moralni pobednik Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić.