24.05.2024.

20:27

Foto: Beta

Vesti

Preletač prve klase! Parandilović isteran iz SNS, pa postao zvezda opozicije!

Miloš Parandilović, poslanik Narodnog pokreta Srbije Miroslava Aleksića, koji je u parlament ušao sa liste Srbija protiv nasilja Dragana Đilasa, proslavio" se u Skupštini Srbije napadima na vladajuću koaliciju.

Istakao se naročito kada je izvređao Stojana Radenovića (76), koji je kao najstariji poslanik polovinom marta bio u ulozi predsedavajućeg na konstitutivnim sednicama Skupštine Srbije.

Parandilović (35) se tada Radenoviću koji je, inače, svrstan među 100 najuticajnijih naučnih umova u oblasti matematike i zahvaljujući čijim radovima je i Beogradski univerzitet svrstan među 300 najboljih na Šangajskoj listi, obraćao drsko sa "ti", urlao, govorio da bi trebalo da pogne glavu, te da će ga  se i unuci stideti.

U naletu besa, Parandilović je, očekujuće, vređao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, za koga je rekao da je šef mafije, da su svi iz SNS lopovi i uzurpatori, trpaju svoje glasače u torove.I sve to uprkos činjenici da je, kako otkriva Republika, ranije podržavao Srpsku naprednu stranku, o čemu svedoče i fotografije koje objavljujemo. Ili baš možda zbog toga, a da bi se dokazao partijskim šefovima.

- Parandilović je davao podršku SNS. Ali su tamo provalili da je bahat, neradnik, prevarant. I zato što tamo baš zato nije mogao da napreduje onako kako je on to zamislio prešaoje u opoziciju, gde je uspeo čak da napreduje do poslaničke pozicije. Pa vi vidite kakve kadrove oni neguju - priča upućeni sagovornik Republike.

Inače, Parandilović se pokazao i kao politički preletač pošto je od Srpskog Pokreta Obnove, preko Pokreta Kraljevina Srbije, stigao do Aleksićeve NPS i Đilasovog saveza.