25.05.2024.

11:01

Foto: Informer

Vesti

Dno dna! Tajkunskim medijima smeta srpska zastava - Napali Vučića jer se ogrnuo trobojkom (FOTO)

Vučićevo ogrtanje srpskom trobojkom negodovo je najpre predsednik Generalne skupštine UN, a obezbeđenje je zahtevalo da je skine, na šta je Vučić prkosno i ponosno odgovorio:

- Niko na svetu mi neće uzeti moju zastavu! 

Naravno da su ovaj patriotiski čin iskoristili i tajkunski mediji, vređajući predsednika Aleksandra Vučića najsramotnijim tekstovima.

Prvi se među njima istakao tajkunski opozicioni tabloid "N1", čiji se stavovi neretko poklapaju sa antisrpskim stavovima koji dolaze iz regiona i objavio tekst sa naslovom: "Šta kaže zakon: Da li je Vučić smeo da „obuče“ zastavu na sednici UN?" 

Informer

 

Tajkunski Danas je je takođe potvrdio svoj srbomrzački stav, pa je objavio sraman tekst sa naslovom: ""Zastava je simbol ponosa, a ne ogrtač za sakrivanje sramote: Sagovornici Danasa o članovima Vlade koji su ogrnuti zastavama čekali ishod glasanja u Njujorku", u kome su vređajući političare koji su u Predsedništvu, ogrnuti zastavama, čekali rezultate iz Njujorka i ocenili to kao vašarsku predstavu, sramnu i ponižavajuću.

Informer

"Tužan folklor namenjen domaćoj javnosti, kako bi se prikrio slom spoljne politike. Zastava je simbol ponosa, a ne ogrtač za sakrivanje sramote. Crno nam se piše", piše u sramnom tekstu. 

Nova S se pridružila svakako horskom napadu pa je objavila tekst sa naslovom: "Vučićeva patetika posle sednice UN zatekla sve: Da li je Rezolucija o Srebrenici zaista „ekser u kovčeg“ njegove karijere" i ocenila da je sve što je prethodilo glasanju u Njujorku, kao i ono što se dešavalo na sednici održanoj u četvrtak, samo deo "Vučićeve kampanje" za domaću javnost.

Ali zato su sagovornici pomenutog tabloida istakli da, kada je reč o posledicama rezolucije po samu Srbiju, smatraju da ih nema i istakli da je "sve obična Vučićeva patetika, kao i ona zastava kojom se ogrnuo u zgradi UN, što je svakako kršenje propisa ponašanja".