27.05.2024.

17:23

Foto: foto: D. Ć.

Vesti

Dobili pare pa se osilili: skoro cela redakcija Ozon pressa na listi za lokalne izbore! Vlasnik kandidovao i tasta i snajku

Tragom informacije koju je na poslednjem mitingu u Čačku obelodanio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, došli smo do izvoda iz čačanske filijale OTP Banke Novi Sad. 

Na ime Ozon media DOO, naime, 7. maja 2024, godine u ovoj filijali isplaćeno je 40.000 evra iz Europian Endpwment for democracy.

Nalog je potpisao direktor i glavni i odgovorni urednik Ozon medija Nebojša Jovanović. 

Informer

Podatak o poreklu novca i vreme kada je uplaćen, kako tvrdi naš izvor, nedvosmisleno ukazuje "da je Ozon plaćen da destabilizuje političku scenu i Čačka i Srbije". 

Informer

- Svakodnevnim objavljivanjem serije tekstova s neproverenim informacijama protiv vlasti, dodajmo i da se skoro cela redakcija Ozon presa iz Čačka kandidovala na lokalnim izborima pod listom ProBudimo Čačak. Pare su im se osladile, pa bi i vlast - dodaje naš izvor. 

 

I tast mu na listi za odbornike 

Četvrtinu kandidata za odbornike na ovoj listi čine članovi redakcije i rođaci vlasnika Ozon media Stojana Markovića. 

- Stojan je 4. na listi,  tu je i Mila Tomić, novinar u redakciji, kao i Rasto Radičević. Vesna Jerotijević je bivši portparol i član predsedništva sindikata prosvetnih radnika Srbije a inače je rođena sestra Mile Tomić, novinarke Ozon presa). Na listi je i Dragan Savković, brat vlasnika Ozon Presa i njegova snajka Mica Savković, a i tast Dragoljub Jovanić! Pa gde to ima - pita se naš sagovornik. 

Šta je Aleksandar Vučić rekao u Čačku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na mitingu u Čačku da je Srbiji najpotrebnija unutrašnja stabilnost. On je tada i otkrio svoja saznanja o uticaju spoljnih faktora, konkretno na političke snage u Čačku. 

- Razmislite zbog čega je jedna nemačka fondacija pre nekoliko dana uplatila 40.000 evra jednoj opozicionoj listi ovde u Čačku. Zašo? Šta je njihov interes? Upravo u destabilizaciji Srbije, u tome da bi i Čačak, kao i neke ostale gradove mogli da koriste kao platformu za destabilizaciju zemlje - istakao je Vučić.