Autor: Informer.rs

27.05.2024.

21:26

Foto: Printskrin video

Vesti

Vučić o rečima bosanskog ministra spoljnih poslova: Konaković je defakto pozvao na moje ubistvo!

- Toliko su nervozni zbog rezultata, neočekivanog, da je Konaković sebi dozvolio da danas de facto pozove na moje ubistvo - rekao je Vučić u emisiji Ćirilica na Hepiju.

Na pitanje kako komentariše to što Konaković traži reviziju presude i ratnu odštetu od Srbije, Vučić je rekao da im smeta što je Srbija glavni junak i što je uspela da se suprotstavi pritiscima i napravi ne samo respektabilan rezultat, već u takvim uslovima i okolnostima gotovo nemogući rezultat. 

- Što se tiče ovoga što je Konaković govorio, ja bih to podelio na tri dela. Prvi je taj u kojem ste mogli da vidite da je za sve kriv Vučić, što je OK - rekao je Vučić i dodao da je druga stvar, a što je promaklo medijima, da je Konaković de fakto pozvao na njegovo ubistvo.

- On je rekao - Vučić može ogarnut ili neogrnut tom zastavom, OK, smeta i zastava Srbije, a nama njihove zastave ne smetaju - da dođe u Srebrenicu 11. jula ili u Ujedinjene nacije. Ja sam u Srebrenici bio već jednom 11. jula. Pognuo sam glavu pred spomenikom, ali nisam pognuo glavu pred kamenicama, flašama, nogama, pesnicama i svim ostalim čime su pokušali da me likvidiraju - rekao je Vučić.

Ističe da su bedni pokušaji kada kažu kako je to neko odavde organizovao.

- Hvala im na tom pozivu da budem ubijen i budem li se odazvao, samo svi da znate da je odgovoran za to ubistvo Elmerin Konaković - naveo je Vučić.

Što se tiče trećeg, mnogo važnijeg dela, šta je njihov plan, Vučić kaže da smo mi od početka razumeli šta je njihov plan.

- Nikada njihov plan nije bio poštovanje žrtava da dobiju pijetet ili saučešće ili bilo šta. To su imali od početka. Oni čak i kad odu na srpska stratišta, na Kazane, kako se zove jedno važno srpsko stratište u Sarajevu, ne izgovaraju ime Srbi, kao što ne vole da izgovaraju Republika Srpska, već izgovaraju RS - rekao je Vučić.

Dodaje da se pravdaju kako ne piše u Rezoluciji ko je počinio genocid, ali da je neko morao da počini genocid u kojem oni govore.

- Ne mora da piše ni u rezoluciji o genocidu u Jasenovcu da su ga počinili Hrvati, pa svi znamo koga je počinio. Ne mora da piše ni ko je streljao Jevreje u Kragujevcu i druge ljude, ali svi znamo ko je to počinio. I sve je to njima jasno. Dakle, prva je stavka bila moralna i politička odgovornost za srpski narod. A dalje su pravno materijalne konsekvence. To jest, ne bili se dočepali naših para - naveo je Vučić.