Autor: Informer.rs

28.05.2024.

21:03

Foto: Miloš Rafailović

Vesti

Navijali za Kurtija i "genocid", Vučić im srušio snove! Dve pobede za Srbiju - ništa od plana opozicije da profitira na nesreći naroda!

Naime, opozicioni političar Vladeta Janković je u jednom gostovanju na tajkunskoj televiziji, po njegovim rečima, pokušao da bude objektivan, i rekao da predsednika Vučića sredinom maja očekuju dva teška udarca. Kako je pomenuo, Kosovo treba da uđe u Savet Evrope, a drugo, da se izglasa Rezolucija o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, ali je posebno istakao da to nije uopšte loše. Međutim, kako je poznato, Vučić je opoziciji srušio snove o Savetu Evrope i genocidu u Srebrenici.

- Ova situacija, ustvari, ako objektivno gledate i odbacite predrasude, uopšte nije loša. Ono što čeka Vučića u prvoj polovini maja, do sredine maja, to su vrlo teški udarci. Dočekaće ga Srebrenica, dočekaće ga Kosovo u Savetu Evrope - rekao je Janković 22. aprila ove godine na N1.

Podsećamo, Kosovo nije ušlo u Savet Evrope, a kao jedan od razloga je odbijanje Kurtija da formira ZSO, a na Generalnoj skupštini UN manji broj država je glasao za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Čak su i bosanski mediji objavili da to što je 84 države glasalo za, loš rezultat, jer za nije glasalo 109 država.