Autor: Informer.rs

29.05.2024.

14:31

Foto: Grad Subotica

Vesti

Gradonačelnik Stevan Bakić: Istorijska ulaganja u putnu infrastrukturu na teritoriji grada Subotice

Bakić je, tim povodom, izjavio kako će, pored proširenja sa 3,7 na 5 metara, kolovoz u ovoj ulici biti kompletno rehabilitovan od Segedinskog  puta do Tesline ulice, u dužini od 500 metara, i da je za realizaciju ove investicije iz gradskog budžeta izdvojeno osam miliona dinara.

Informer

 

„Završetkom ovog projekta rešen je višedecenijski problem odvijanja saobraćaja u ovoj ulici. Direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, zna da sam još u decembru prošle godine naglasio da ovo mora da se uradi, jer je ulica Ištvana Kizura izuzetno bitna i značajna za ovaj deo grada. Drago mi je što smo to uspeli da uradimo i što smo na taj način podigli kvalitet i bezbednost saobraćaja u ovoj vrlo frekventnoj ulici“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Istakao je da je u prethodne četiri godine sa svojim timom uradio mnogo dobrih, istorijskih stvari za ovaj grad. 

Informer

 

„Jedan od istorijskih rezultata je i ulaganje u putnu infrastrukturu na teritoriji grada Subotice u prethodne četiri godine. U tom periodu, izgrađen je kolovoz u 44 ulice u dužini od 20 kilometara, dok je rehabilitovan kolovoz u 60 ulica, u dužini od 40 kilometara. Uređeno je i 125 kilometara atarskih puteva, a u zonama višeporodičnog stanovanja uređeno preko 400 parking-mesta. I mogu ljudi da me vole, ili ne vole, ali treba da poštuju sve ono što je urađeno u protekle četiri godine. Nastavićemo sa rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa, kao jednim od prioriteta za naredni period,  kako bismo mogli u istom obimu da nastavimo sa izgradnjom ulica na teritoriji celog grada. U toku su postupci za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa za deset ulica, za koje će biti urađena i projektna dokumentacija“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić. 

Informer

 

On je, na kraju obraćanja, dodao kako će se na osnovu tehničke dokumentacije koja je u izradi u narednom periodu izvršiti rekonstrukcija pešačke zone u centru grada, da će se rekonstruisati Bikovački put i put između Starog Žednika i Đurđina, da će se nastaviti sa uređenjem prostora, igrališta i postavljanjem novih rekvizita za decu, kao i sa postavljanjem teretana na otvorenom. 
Ognjen Golubović je kazao da su i ulaganja u rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, kao jednom od najvećih problema u ovom gradu, takođe bila rekordna. 

„Svake godine, u poslednje četiri godine, izdvajano je po 200 miliona dinara. Mi svakodnevno radimo na tim stvarima i ovim putem pozivam sve građane da budemo partneri u rešavanju problema imovinsko-pravnih odnosa, što je preduslov  za dobijanje asfalta u njihovim ulicama. Naglasio bih još jednu lepu stvar, a to je da će Građevinski fakultet u Subotici od ove godine akreditovati arhitektonski smer. Na taj način napravljen je još jedan iskorak u oblasti obrazovanja i građevine u našem gradu, jer smo na Građevinskom fakultetu zaokružili sve građevinske struke, što znači da pored geodezije i građevinarstva napokon imamo i arhitekturu“, rekao je Ognjen Golubović.