03.06.2024.

11:40

Foto: Informer

Vesti

Nižu se fantastični rezultati! U Zrenjaninu SNS dobila 57,98 odsto glasova!

Na drugom mestu je opoziciona koalicija "I voda i sloboda - Nada - Ujedinjena opozicija", koja je osvojila 17,15 odsto odnosno 12 mandata, navodi se na sajtu 021.

Ovu listu čine Stranka slobode i pravde, Nova Demokratska stranka Srbije, Pokret slobodnih građana, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Promene u fokusu "PUF", Pokret za preokret, Udruženi sindikati Srbije "Sloga", Budi heroj.

Druga opoziciona lista "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" imaće devet mandata, na osnovu 13,9 odsto glasova.

Ovu listu čine Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Narodni pokret Srbije, Novo lice Srbije, Srbija Centar.

Ove dve koalicije navode da će u Skupštini grada nastupati jedinstveno, iako su izašle u dve kolone, kao i da će odmah od konstituisanja parlamenta, od prve sednice, insistirati na tome da se reši problem snabdevanja Zrenjanina čistom pijaćom vodom, koju ovaj grad nema godinama.

U lokalnom parlamentu biće još i predstavnika koalicije "Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović-Zrenjanin", koja je osvojila 5,10 odsto glasova odnosno tri mandata, kao i Savez vojvođanskih Mađara sa dva mandata, odnosno 3,52 procenata glasova.

Pokret "Kreni-promeni" nije učestvovao na izborima u ovom gradu.