03.06.2024.

12:46

Foto: Informer

Vesti

Valjevo: Prema preliminarnim rezultatima lista oko SNS osvojila 55,30 odsto glasova!

"Ujedinjena patriotska opozicija Valjevo - za kralja i otadžbinu, prof. dr Branimir Nestorović" dobila je oko 4,7 odsto glasova, "Ruska stranka - Rusija i Valjevo u srcu - Milija Nestorović" osvojila je oko 1,9 odsto, "Ekologija, zeleno Valjevo - Stil života" dobila je oko 1,9 odsto glasova i "Kasnimo - Narodna stranka - Mirjana Jugović, Srpski pokret Dveri - Stanko Ranković" dobila je oko 0,9 odsto glasova građana, navodi se na sajtu Kolubarske.

Prema preliminarnim rezultatima, od 51 odbornika u Skupštini grada, lista "Aleksandar Vučuć - Valjevo sutra" imaće 30 mandata, "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" imaće 17, "Ujedinjena patriotska opozicija Valjevo - za kralja i otadžbinu, prof. dr Branimir Nestorović" imaće dva mandata i po jedan odbornički mandat imaće manjinske "Ruska stranka - Rusija i Valjevo u srcu - Milija Nestorović" i "Ekologija, zeleno Valjevo - Stil života".

Na lokalnim izborima u Valjevu glasalo je oko 50 posto upisanih birača, što je značajno manja izlaznost nego u decembru prošle godine na vanrednim parlamentarnim izborima kada je na birališta izašlo 62,1 posto upisanih birača.

Na teritoriji grada Valjeva u birački spisak upisano je 74.878 punoletnih građana, koji su glasali na 103 biračka mesta.