03.06.2024.

21:48

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Upadali su u naše centre kao banditi i teroristi! Vučević oštro o nasilju opozicije: Njihov terorizam je nedopustiv!

Premijer Vučević istakao je da se opozicija ponašala kao "banditi i teroristi" na dan izbora.

- Desilo se da mi više ne smemo da idemo od vrata do vrata da razgovaramo sa ljudima što je deo izborne kampanje bilo koje ozbiljne političke stranke. Deo opozicije nam brani skupove i štandove, a sad smo došli do toga da ne smemo da imamo ni kol centre u koje nam upadaju kao banditi i teroristi. Samo bih voleo da mi pokažu gde je u zapadnim državama zabranjen kol centar. Oni su sebi dozvolili da upadaju i prete, a onaj terorizam napada na Novosadski sajam gde nam je kol centar već osam godina je nedopustiv. Kada oni napadaju naše momke i devojke to je junaštvo i dozvoljeno je, a da smo ih mi organizovano odbranili ispalo bi kako su došli SNS batinaši i huligani, a ti njihovi heroji bi ispali žrtve - istakao je Vučević. 

Potvrdio je da je podneta krivična prijava protiv nasilnika, kao i da će opozicija u narednom periodu tražiti krivca za debakl na izborima.

- Mi smo podneli krivičnu prijavu protiv desetak lica koja smo prepoznali iz političkog života u Novom Sadu. Lično ću apelovati na Tužilaštvo i policiju da reaguju u skladu sa zakonom. Nama je bitno kako da sačuvamo narod na KiM i Republiku Srpsku, a oni će u narednim danima tražiti krivca za svoj neuspeh samo nikada neće stati ispred ogledala i zapitati se - rekao je Vučević.