04.06.2024.

09:46

Foto: Tanja Andric

Vesti

Šešelj raskrinkao Manojlovića - Savo je američki čovek koji neće dugo ostati lider prozapadne opozicije! (VIDEO)

Šešelj je, gostujući kod novinara Milomira Marića, razobličio opozicionog lidera Sava Manojlovića koji dobija ogroman novac od Amerikanaca kako bi rušio vlast u Srbiji. 

- Kada je Đilas saznao, kada mu je stavljeno do znanja da su ga Amerikanci i Englezi otpisali, on je poludeo. Nijedan racionalan potez nije povukao. On je mislio da svojim neracionalnim potezima može situaciju da popravi. Ne može, on je gotov, otpisan. E sad, pojavio se novi pretedent, Najavio sam ga sa fanfarama. Savo Manojlović, on je proteže Amerikanaca bio u ovoj predizbornoj kampanji, ali on je radio za BIA i držao ga na vezi Marko Parezanović, visoki funkcioner BIA. On ga je držao na vezi i Savo Manojlović je služio za razbijanje prozapadne opozicije i to je prilično uspešno radio. Međutim, u jednom momentu Amerikanci ga ščepaše, dobijao je pare od Rokfelerove fondacije, još uvek dobija. Dobija i od nekih drugih, ne mogu ih sve ni nabrojati i promenio je stado. I onda je počeo da napada tog istog Marka Parezanovića, kao on mu predstavlja neku smetnju - rekao je Šešelj i dodao: 

- Međutim, postoje stvari koje on ne zna. Svaki kontakt koji ima sa svojim doušnicima BIA, kao ranije UDBA, dokumentuje. Ili snimi razgovor ili dobije pismeno izjašnjenje i to se čuva. I onda retko ko može da se pobuni. E on je tu napravio grešku. Imali smo mi i ranije sličan slučaj. Ja sam ga provalio. Goran Svilanović godinama je radio za UDBA i špijunirao zapadnu opoziciju, a kada su dosmanlije došle na vlast, prozapadna opozicija on je postao ministar inostranih poslova. I onda je čoveka koji ga je u UDBA držao na vezi postavio za šefa UDBA, Gorana Petrovića. Posle mojih javnih intervencija provale to i dosmanlije. I tada je prvo sklonjen Goran Svilanović, više nije igrao nikakvu ulogu u vlasti, otišao u neke međunarodne ili slične organizacije, a ni Goran Petrović se dugo nije zadržao na mestu šefa UDBA. Dakle, te stvari se ponekad dese. Desilo se to i sa Savom Manojlovićem. Mi vidimo sada kako se on peče na tihoj vatri i takođe povlači neracionalne poteze i neće dugo ostati lider prozapadne opozicije. Ubeđen sam da Amerikanci već traže novog - naglasio je Šešelj.