04.06.2024.

18:10

Foto: ATAIMAGES

Vesti

"Milu dati politički azil"; Hrvatski akademik briljira: Zagreb da spase Đukanovića hapšenja, specijalci da otmu brod "Jadran"

- Hrvatski specijalci trebaju izvesti akciju povratka otetog broda "Jadran" iz Crne Gore, a usput mogu prevesti Milu Đukanovića i spasiti ga od hapšenja -, kazao je Prosperov Novak koji je nedavno bio u Crnoj Gori, gde je predstavio "Budvansku pjesmaricu".

Objasnio je da mu je tada ideja pala na pamet.

- Šetao sam rivom u Tivtu i vidio brod "Jadran" koji je bio sablasno prazan… Shvatio sam da ga niko ne čuva i da bi naši specijalci bez problema mogli izvesti akciju njegovog povratka u Hrvatsku - dodao je.

Potom je elaborirao i akciju spašavanja bivšeg predsednika Crne Gore kojeg, kako je rekao, "velikosrbi žele da vide iza rešetaka".

- Na "Jadran’" se može ukrcati i Milo Đukanović! Naši specijalci mogu da ga sakriju na "Jadran’", a Hrvatska spasi od hapšenja koje želi Beograd! Đukanović u Zagrebu ne bi bio prvi izbegli politički disident iz Crne Gore, jer smo sigurno utočište već pružali Jevremu Brković, Miloradu Popoviću te mnogim drugim uglednim Crnogorcima… - predložio je Slobodan Prosperov Novak.