05.06.2024.

11:55

Foto: beta/shutterstock

Vesti

A kad Kurti hapsi, to je ok?! Stejt department brani uhapšenog teroristu OVK!

Viši sud u Beogradu je Mustafu u međuvremenu odredio pritvor od 30 dana.

"Pozivamo institucije Srbije da u ovom slučaju, kao i za svako drugo hapšenje, garantuje fer i transparentan pravni proces, u skladu sa vladavinom prava", navode iz Stejt Departmenta u odgovoru za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prethodno je saopštio 1. juna da je Tefik Mustafa uhapšen zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Kako je Dačić precizirao, Tefik Mustafa je kao pripadnik takozvane OVK naveden u izjavama svedoka kao učesnik u otmici policajaca Gorana Marinkovića, Živojina Pavića i Predraga Miloševića 19. juna 1999. godine kod Labljana na magistralnom putu Priština-Gnjilane, nakon čega im se gubi svaki trag.

Takozvano ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore lažne države Kosova o ovom hapšenju obavestilo je zemlje Kvinte, SAD i Veliku Britaniju, a Amerikanci su ekspresno reagovali.

Informer

Informer

Miloš Stojanović takođe je bio povređen

Ovaj isti Stejt department nije reagovao kada je pripadnik takozvane "kosovske vojske" Azem Kurtaj pucao na braću Stojanović. Nije reagovao ni kad su Kurtijevi "policajci" sa leđa pucali na Dragišu Galjka. Nije reagovao ni kad su Kurtijevi banditi upali i opljačkali srpske banke na Kosovu i Metohiji. Možemo ovako do sutra... Licemerno da licemernije ne može!

Informer