06.06.2024.

08:41

Foto: Foto: Marko Đoković/printscreen

Vesti

Islamistička Slobodna Bosna, opozicioni Danas i Kurti udružili snage: Od Vučića i Srbije prave regionalnog bauka kako bi ostvarili planove mrzitelja Srbije!

Naime, islamistička Slobodna Bosna prenosi reči Aljbina Kurtija koji je za albanske medije izjavio da je "Srbija mala Rusija  koja ima malog Putina - Aleksandra Vučića", a potom dodali, a "Srbija ima i malog Prigožina".

Informer

 

Kurti je, potom, označio Srbiju kao pretnju za region i samoproklamovanu državu Kosovo.

Reči Kurtija preneo je i tajkunski "Danas" koji je izvukao deo u kom terorista govori da "mora da napravi takve vojne kapacitete i sposobnosti da napad Srbije učini bezvrednim".

Kako je "Danas" velikodušno preneo, on je u izjavi za albanski A2 CNN rekao da "Kosovo mora biti na oprezu jer trajna opasnost od Srbije nije otklonjena.

Informer

 

Uzimajući u obzir koji mediji su se udružili, a da im je glavni akter Aljbin Kurti, postaje jasno da se iza svega krije namera da se Vučić i Srbija predstave kao remetilački faktor u regionu, te da tako kurtijevci i oni koji ih podržavaju naprave sebi alibi za svoje akcije i šiptarske planove koji sadrže anrisrpsku politiku i mržnju prema svemu što je srpsko.

Podsetimo, ekstremistična Slobodna Bosna je likovala zbog glasanja u UN i izglasavanja sramne rezolucije o Srebrenici, a samoproklamovana vlada Aljbina Kurtija već neko vreme najavljuje da će krenuti istim putem i tužiti Srbiju za genocid, koji je ponovo izmišjen.