Autor: Informer.rs

07.06.2024.

11:16

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vesti

Moćna mašina! Vučić: Od centra Beograda do Subotice stizaće se za sat i 10 minuta

Predstavljanje je u Tehničko-putničkoj stanici Zemun.

- Naručili smo pet elektromotornih vozila iz Kine i poslednji po ugovoru treba da dođe u decembru 2025. godine. Radićemo testove za prugu Beograd-Subotica u septembru, i najkasnije od 1. decembra, ako završimo probu vozite se ovim vozom Beograd- Subotica, na svakih dva sata će ići brzi voz - rekao je predsednik Vučić i istakao da se za sat i 10 minuta stiže od centra Beograda do centra Subotice.

- Nikada nismo imali u poslednjih 30, 40 godina neku liniju koja je imala putnika toliko kao Beograd-Novi Sad danas. Železnice postaju sve važnije i biće najvažnije prevozno sredstvo, oživeli smo železnicu, uvozimo najkvalitetnije vozove.

Ministar Goran Vesić otkrio je i koliko će biti polazaka.

- Imaćemo 18 polazaka između Beograda i Subotice, svaki parni sat biće brzi, ide na četiri stanice, ostali na 10 stanica. Imamo i devet vozova između Novog Sada i Subotice.

Podsetimo, kineska kompanija CRRC Čangčun dizajnirala je i proizvela elektromotorni voz Soko po meri za železničke pruge u Srbiji i Mađarskoj, imajući u vidu posebnosti železničke pruge u Srbiji i Mađarskoj.