Autor: Informer.rs

07.06.2024.

19:04

Foto: Printscreen

Vesti

Svesrpski sabor je značajno okupljanje, Srbi pokazuju da stoje zajedno! Sastali se Vesić i Čubrilović (VIDEO)

- Za nas je veoma važno da utvrdimo saradnju sa Republikom Srpskom. Za nas je važno da znamo da funkcionišemo bratski. Srbija vodi računa da se Republika Srpska razvija kao i Srbija. Ovim saborom treba da pokažemo da pripadamo jednom narodu. Gde god žive naši sunarodnici, ti delovi treba da se razvijaju. Mi u ovom trenutku gradimo dva autoputa i dve brze saobraćajnice ka Republici Srpskoj. Ako tome dodamo aerodrom Trebinje i prugu, to su sve naši zajednički projekti koji treba da stvore jedinstven ekonomski prostor - rekao je Vesić.

On ističe da izgradnja puteva privlači i nove investicije, što sa sobom donosi i poboljšanje životnog standarda.

- Kada izgradimo brzu saobraćajnicu do Loznice, to koriste i naši sunarodnici u Republici Srpskoj. Izgradnja infrastrukture znači razvoj. Ulažemo više nego sve druge zemlje Zapadnog Balkana zajedno - zaključio je Vesić.

Informer

Nedeljko Čubrilović i Goran Vesić

Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, poručio je da je važno da pokažemo kompatibilnost.

- Svesrpski sabor je značajno okupljanje, ali tu Srbi pokazuju da nikome ne žele ništa loše i hoćemo da pokažemo da stojimo zajdeno. Projekti koje radimo važni su i za naše komšije i za naše okruženje. Bez razvoja infrastrukture, nema ni razvoja privrede. Ja se nadam da ćemo ostaviti nešto za buduće generacije - kaže Čubrilović.

On ukazuje na to da je u pitanju jedan narod koji "ne sme da oseća nikakve animozitete".

- Vlada Srbije je pokazala kako treba da se radi i sarađuje. Mi želimo uspeh Srbiji jer je to i naš uspeh. Vlada koja je trenutno u Srbiji zna kojim putem ide - zaključio je Čubrilović.

Uključenje ministra  Vesića možete pogledati u videu ispod: