Autor: Informer.rs

07.06.2024.

20:01

Foto: Foto: instagram/ ministarstvo.pugie

Vesti

Ministar za građevinarstvo Republike Srpske: Veoma uspešan sastanak sa kolegama iz Srbije (VIDEO)

- Današnji sastanak sa kolegama iz Srbije bio je veoma uspešan. Tek ćemo učiti. Dotakli smo mnoge teme. Očekujemo da će kolege uzvratiti posetu.  Iz resora koji ja pokrivam važne teme su pre svega međusobno priznavanje svih licenci. Treba da nađemo modalitet da svim firmama obezbedimo isti tretman u obe države. Što se tiče ekologije govorili smo da se nacionalni parkovi Tara i Drina uvrste u UNCESCO. Neizbežna je problematika plutajućeg otpada na reci Drini. Jedan uspešan i veoma produktivan dan. Radujem se budućoj saradnji - rekao je Vipotnik.

Novica Tončev, ministar bez portfelja govorio je o poboljšanju situacije u nerazvijenim opštinama Srbije i Republike Srpske.

- Republika Srpska ima dosta nerazvijenih opština. Već sutra ćemo moći da razgovaramo o tome da smanjimo broj nerazvijenih opština - kaže Tončev.

Dejan Ristić ministar informisanja i telekomunikacija Srbije govorio je o potencijalnom otvaranju deklaracije o Jasenovcu.

- To će biti programski dokument koji će utemeljiti osnove za svesrpsku saradnju i tome se kao čovek i kao Srbin i kao istoričar veoma radujem - istakao je  Ristić.

Video možete pogledati ispod: