Autor: Informer.rs

07.06.2024.

20:28

Foto: Tanja Andric

Vesti

Ministarke Žarić Kovačević i Jujić posetile Nacionalnu akademiju za javnu upravu

Delegaciju Srbije i Srpske primio je v.d. direktora NAJU Dejan Miletić, a nakon obilaska modernih učionica i centara za obuke, održan je zajednički radni sastanak na kojem je predstavljen dosadašnji uspešan rad Nacionalne akademije za javnu upravu, a diskutovano je i o budućim koracima u oblasti sprovođenja stručnog usavršavanja, te mogućnosti deljenja resursa, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. 

Tokom sastanka posebno je istaknuta saradnja Nacionalne akademije za javnu upravu Republike Srbije sa institucijama Republike Srpske, a kojoj svedoče potpisana četiri međuinstitucionalna sporazuma o saradnji, a kao prvi naredni korak, najavljeno je produbljivanje saradnje na polju razmene znanja, dobre prakse i novih oblika stručnog usavršavanja službenika.  

Ministarka Žarić Kovačević je ovom prilikom izjavila da je sastanak o stručnom usavršavanju kadrova rezultirao inicijativama za zajednički rad na edukacijama i sofverskim rešenjima, a ministarka Jujić je dodala da reforme javne uprave i lokalne samouprave teku uz veliku podršku kako Nacionalne akademije za javnu upravu iz Republike Srbije, tako i Agencije za državnu upravu Republike Srpske. 

V.d. direktora NAJU Dejan Miletić naglasio je da će dosadašnji rezultati Akademije na polju unapređenja znanja i veština službenika biti zajednički činilac jačanja institucija uprava Republike Srpske i Republike Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.