Autor: Informer.rs

08.06.2024.

14:16

Foto: Foto: printscren

Vesti

Stigla braća iz Republike Srpske u Ivanjicu! Naša prošlost je povezana, mi smo jedan narod!

- Ovo je dobra prilika da ovo gostroprimstvo uzvratimo u Tesliću i da se ovo druženje nastavi i u budućnosti kroz više generacija. Naša prošlost je povezana, mislim na jedan narod i na jednu veru i prošlost koja je bila i slavna i teška, kao što je i danas izazovna. Vremena u kojima živimo pod pritiscima različitih faktora, pogotovo globalnih politika nas prosto teraju da koheziono delujemo, da budemo zajedno. Pre svega, treba uvek naglasiti da treba da učimo decu našoj tradiciji i kulturi, kroz različite vrste projekata. Dakle, naša kohezija i povezivanje istorija i tradicija ne idu na štetu bilo koga drugog, jer Srbi su narod koji u miru i odličnoj saradnji žele da žive sa svima ostalima i ovde i u regionu, to je poruka koju šalje Svesrpski Sabor - rekao je Milan Miličević načelnik opštine Teslić. 

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović je istakao da je Ivanjica dokaz da Svesrpski Sabor ima pravu svrhu održavanja.

- Mi smo pobratimske opštine već 13. godina, ali na žalost i mogu slobodno reći krivicom nas rukovodstva obeju opština do sada nismo imali konkretnu saradnju osim naših kulturno-umetničkih društava. Ono što smo danas uradili jeste potpisivsnje protokola o saradnji na sportskom, kulturnom i edukativnom nivou. Održali smo sastanke sa direktorima škola i ponovo smo oživeli bratsvo i očekujem da iz toga izrastu velika prijateljstva, prvenstveno naše dece, da upoznamo jedni druge, jer mi smo jedan narod, jedna vera, jedna kultura i zaslužujemo da se posećujemo, sarađujemo i pomažemo jedni druge - zaključio je Mitrović.