Autor: Informer.rs

08.06.2024.

17:33

Foto: Tanja Andric

Vesti

Svesrpski sabor na Trgu republike! Dodik: Za slobodu, kroz vekove, Srbi su dali ogromnu žrtvu

- Srpski narod je savladao prepreke za svoj identitet. Ključna reč našeg postojanja je sloboda. Kroz vekove Srbi su dali mnogo života za slobodu. Srbi nikada nisu bili sebični i slobodu su davali drugim narodima - rekao je Dodik i dodao:

- Čak i onima koji su sebično otišli i od Srba napravili remetilački faktor. Danas jedina alternativa srspkom naroda je naš državni i nacionali interes. Stideli smo se što nas zovu bosanski Srbi. Mi smo pripadnici jednog jedinstvenog naroda. Kroz borbu svih ovih decenija našao se čovek koji je stao na čelo, gospodin ALeksandar Vučić koji je počeo da vodi narod u teškim godinama oporavka. Jača Srbija znači naš ponos svakog Srbina ma gde da se on nalazi. 

Informer

 

- Danas smo doneli istorijsku Deklaraciju. Ta deklaracija jasno analizira današnje stanje našeg naroda. Sve to ne bi mogli i Srbija se ne bi uzdigla da nije bilo upornog rada predsednika Vučića.

- Kao što će i on reći, ključna reč današnjice je mir. Očuvati mir po svaku cenu. Danas se Srbija oslobodila stranog tutorstva i ambasada.

- Danas Srbija može da kaže šta hoće i da javno kaže da podržava Srbe ma gde oni bili. Vučić je uložio gotovo nemogući napor i obezbedio da se čuje naš glasu u UN.

- Učinio je nemoguću stvar a to je da je animirao značajni deo svetskih zemalja da ne glasaju za sramnu rezuluciju. Nemci su sramno bili iza te rezolucije. Jedan čovek i njegov tim je učinio da se
čuje jedan narod. Čekaju nas godine koje nisu lake. One će tražiti ozbiljne odluke. Ono što Srbija danas ima to je vođstvo. Malo koji narod na Balkanu može da kreira svoju samostalnost svi drugi su podložni nekim dalekim kancelarijama. Mi se danas okupljamo ovde i s nama treba da budu svi koji žive mir i slobodu i koji uvažavaju žrtve koje je srpski narod dao.

- Hvala vam! Ovo je divan dan! Mi smo se godinama osećali da smo neshvaćeni ovde. Ja sam zahvalan svima koji to razumeju. Danas smo rekli da smo privrženi Dejtonskom sporazumu i 
miru. I pored razumevanja koje imamo od predsednika moguće je da ćemo morati da tražimo podršku više za naš status. Imamo načina, znamo da možemo i naša ljubav i zagledanost 
je u Srbiju i u srpski narod. Neotuđivi deo Srbije je Kosovo, ali je neotuđivi deo RS Kosovo. Neka živi Republika Srpska! Živela Srbija! Živeo srspski narod!
- zaključio je Dodik.