Autor: Informer.rs

08.06.2024.

18:11

Foto: Foto: Tanja Andric

Vesti

Počinje izgradnja Memorijalnog centra žrtvama ustaških zločina! Vučić: Ginuli smo u 20. veku više od drugih naroda, dajte da pokušamo da sačuvamo mir i slobodu

On je prilikom centralne manifestacije "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska" rekao da je on kriv što se to nije ranije realizovalo, ali da će sada ti radovi ići brzo, najbrže i najbolje.

"Govorili smo i o izgradnji autoputeva, brzo ćemo da prebacimo 10 miliona evra za put Rača -  Bijeljina, da za sat i nešto dođemo u drugi najveći grad u Srpskoj. Hoćemo da dođemo brže i u druge gradove, da upoznaju i Kragujevac, Čačak, Bor, Zrenjanin i druga mesta, ali i mi da znamo gde je Šipovo, svako malo mesto u Republici Srpskoj, da pokažemo koliko volimo Srpsku, da vide da nam je stalo", rekao je on.

On je ponovio da živimo u teškom vremenu, ali ne našom krivicom, da su neki protiv nas to započinjali pre 25 godina kriminalnom agresijom protiv naše zemlje i da zato Srbija ume da prepozna bolje koliko su važni sloboda, nezavisnost zemlje gde i kakav je put Srbije i da nema ništa važnije od toga.

"Moramo da budemo mudriji nego obično da pokažemo da smo pametni. Ginuli smo u 20. veku više od drugih naroda, dajte da pokušamo da sačuvamo mir i slobodu, to je naš najvažniji zadatak, kao i da ostvarimo nacionalne interese", rekao je Vučić.