Autor: Informer.rs

09.06.2024.

14:51

Foto: Foto: Printscreen

Vesti

"Njegove otrovne strelice vode ka političkim sukobima": Konakoviću stigao odgovor iz SNS-a na zlonamerne izjave o Deklaraciji

Očigledno, ili gospodin Konaković ne zna da čita, što je manje verovatno, ili uopšte nije pročitao šta u Deklaraciji piše, što je verovatnije, pa tako daje paušalne i zlonamerne izjave, zarad jeftnih političkih poena.

Jer, da je pročitao Deklaraciju, video bi da se u svakoj reči poziva na pomirenje, mir i stabilnost u regionu, uz svo poštovanje Dejtonskog sporazuma. Da se Deklaracijom Srbija i Srpska zalažu za političku, ekonomsku i nacionalnu stabilnost, za građenje sigurne i bolje budućnosti svih naroda.

U jučerašnjim izjavama zvaničnika sa Svesrpskog sabora, među kojima cu bili i predstavnici opozicionih stranaka iz Regiona, bili cu prisutni isključivo pozivi na sveobuhvatnu saradnju i mir.

A sama činjenica da je Sabor okupio Srbe različitih političkih mišljenja i stavova, jeste dokaz da to nije bio skup samo SNS-ovih istomišljenika, već skup onih koji žele bolju budućnost.

Nažalost, g. Konaković je navikao da se vodi samo ličnim ili interesima manjine, pa tako ne iznenađuju više ni javnost u Srbiji ni javnoct u BiH, njegove otrovne strele koje vode samo ka političkim sukobima, i podgrevaju stare netrpeljivosti.

Zapravo, čini se da svojim izjavama u kojima navodi nešto što nikada nije izrečeno od stpane predstavnika Srbije, upravo otkriva svoj lični animozitet prema svemu srpskom - dakle nepoštovanje naroda koji žive u BiH, i pokušaj da ce Spbija i Srpska označe kao faktori nestabilnosti.


Javnost, ne samo u Srbiji, već i u celom Regionu zna, da je Srbija ta koja se u svakom trenutku vodi međunarodnim pravom, ali i strana koja nikada neće odstupiti od borbe da se prava Srba poštuju, gde god oni živeli. Srbija je bila, jeste i ostaće stub stabilnosti mira i saradnje u regionu.