Autor: Informer.rs

09.06.2024.

15:58 >> 16:00

Foto: Masha Bandjur

Vesti

Đurić pravo u metu: Širenje neistina o karakteru i prirodi jučerašnjeg Svesrpskog sabora u Beogradu je štetno i destruktivno!

On se oglasio putem socijalne platforme X gde je izneo jasan stav.

- Širenje neistina o karakteru i prirodi jučerašnjeg Svesrpskog sabora u Beogradu, i sejanje straha i netrpeljivosti u vezi sa istim štetno je i destruktivno, i pozivam političare u regionu i zemlji da se uzdrže od te vrste poruka. 

Želim da pozovem sve one u regionu, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost, koji šire neistine i pokazuju netrpeljivost u vezi sa jučerašnjim saborom u Beogradu, njegovim porukama, karakteru i učesnicima da, umesto toga, sledeći put budu gosti i učesnici Svesrpskog sabora

Informer

 

Umesto potpirivanja netrpeljivosti, veću uslugu onima koje predstavljaju učinili bi da su i ovaj put iskazali interes da prisustvuju saboru. 

Posebno u oči upada to da su najglasniji kritičari jučerašnjeg sabora oni u regionu koji, ne samo rečima, već i delima pokazuju da su protiv Dejtonskog sporazuma, i jedva prikrivaju svoju etnonacionalističku netoleranciju usmerenu prema Beogradu i Banjaluci. 

Ponosni smo na naše nacionalne simbole, na saradnju Srba u celom regionu na zaštiti njihovih kolektivnih prava i očuvanju identiteta i kulture. Takođe smo ponosni i na sve naše građane, pripadnike 24 nacionalne zajednice koje žive u našoj zemlji. Sve je to podjednako deo bogatstva Srbije. To je istina o našoj politici i niko je lažima ne može promeniti - bio je jasan Đurić.