Autor: Informer.rs

10.06.2024.

17:41

Foto: Foto: Kancelarija za KiM

Vesti

Stojković posetila višečlane porodice kojima Kancelarija gradi kuće u Zvečanu

Ova vredna porodica, u kojoj odrastaju dvoje osnovaca i jedan srednjoškolac, sopstvenim sredstvima obezbedila je parcelu od četiri ara za izgradnju objekta, a uz pomoć Kancelarije za KiM porodica Antonijević će biti stambeno zbrinuta, sa svim odgovarajućim uslovima za stanovanje.

Zahvaljujući sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju novi porodični dom u selu Žitkovac dobiće i mladi bračni par u višečlanoj porodici Nikole Vlajovića koji su istakli da žele da ostanu da žive na zemlji svojih predaka.

Informer

 

Prvog dana posete severu Kosova i Metohije, Stojković je u selu Srbovac obišla i porodični dom Zorana Vukmirovića koji je jedan od potencijalnih korisnika Programa dodele građevinskog materijala. Inače, Zoran Vukmirović je sopstvenim sredstvima započeo izgradnju kuće, a dodelom građevinskog materijala završiće unutrašnje radove i obezbediti sebi pristojne uslove za normalan život.

Stojković je istakla da „Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastavlja da posvećeno brine o svom narodu na Kosovu i Metohiji kroz kontinuirane programe stambenog zbrinjavanja“.

- Ove godine, kao i svake prethodne, Kancelarija ulaže značajne napore kako bi obezbedila adekvatne uslove stanovanja za srpske porodice koje žive na ovim prostorima. Stambeno zbrinjavanje je ključni element u strategiji očuvanja prisustva Srba na Kosovu i Metohiji, jer stabilan i siguran dom predstavlja osnovu za ostanak i opstanak našeg naroda u ovoj pokrajini. Na ovaj način, Kancelarija za Kosovo i Metohiju unapređuje kvalitet života svojih građana - poručila je Stojković.