11.06.2024.

14:15

Foto: Tanja Andric/Printscreen

Vesti

Koordinisani udari na Srbiju iz ambasada SAD u Sarajevu i Prištini! Sledi Vučićev žestok odgovor!

Džefri Hovenijer, ambasador SAD-a na samoproglašenoj državi Kosovo, poručio je da "dijalog Kosova i Srbije mora biti završen mešusobnim priznanjem".

Informer

Foto: printscreen

Potpuno je jasno da se radi o koordinisanoj akciji i udarima na Srbiju iz ambasada SAD u Sarajevu i Prištini.

Iako se trude da svojim napadima Srbiju oslabe, to se neće desiti, a da im planovi padaju u vodi govori i potez predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je reagovao na poteze ambasade SAD u Sarajevu.

Posle saopštenja Ambasade SAD u Sarajevu da su zaključci Svesrpskog sabora "napad na Dejtonski sporazum", na Instagramu se oglasio Vučić i najavio odgovor.

- Američka ambasada u Sarajevu je rekla svoje. Sutra će dobiti odgovor. Prvi put ću kao predsednik Srbije da im postavim pitanja, a verujte mi, odgovor neće imati, iako se tiče baš Dejtonskog sporazuma. Problem je u tome što oni nisu navikli da postoje nezavisne i suverene zemlje, kao ni lideri koji ne žele da se dodvoravaju njima, već da brane interese sopstvenog naroda. Biće zanimljiv dan, a malo mi je falilo da pomislim da su dovoljno pametni u američkoj ambasadi u BiH da ne komentarišu Sabor i da se ne sramote. Ovako, sledi odgovor. Postoji jedna mala zemlja na brdovitom Balkanu... - napisao je Vučić na Instagramu.