12.06.2024.

15:49

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vesti

Vučević poručio Fergusonu: Potrebno je izvršiti pritisak na Prištinu da se nastavi dijalog i da prestane teror nad Srbima

Vučević je naglasio da cilj Srbije očuvanje mira i stabilnosti u regionu, napomenuvši da rezolucija o Srebrenici ne doprinosi saradnji i izgradnji dobrih odnosa, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Vučević i Ferguson su razgovarali i o sveobuhvatnoj bilateralnoj saradnji, kao i o mogućnostima za njeno jačanje i istakao da se ekonomska saradnja dveju zemalja dinamično razvijala prethodnih nekoliko godina.

Informer

Premijer je naglasio da postoji potencijal za jačanje partnerstva u brojnim oblastima, a posebno u energetici i energetskoj tranziciji, kao i infrastrukturnim projektima.

Vučević je poručio da Memorandum o razumevanju u oblasti eneretike između Srbije i Velike Britanije treba da privuče investitore iz te zemlje da ulažu u Srbiju, i naglasio da je tu saradnju potrebno konkretizovati.

Informer

Predsednik Vlade je istakao da je jedan od prioriteta Srbije strateško ulaganje i pronalaženje održivih rešenja za postizanje energetske stabilnosti kroz zelenu energiju, i tom smislu, izrazio uverenje da postoje veliki potencijali za saradnju sa Velikom Britanijom.

Ambasador Ferguson je poručio da je Britanija posebno zainteresovana za saradnju u oblastima energetike, odnosno obnovljivih izvora energije, istakavši da Srbija ima odlične projekte na kojima u budućnosti mogu zajedno sarađivati.