Autor: Informer.rs

12.06.2024.

22:13

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Albanci udruženi sa tajkunskim medijima šire laži! Pogledajte snimak koji dokazuje da lažu i da Milica Nikolić govori istinu! (VIDEO)

Oni su izmislili kako su navodno predstavnici Srbije udarali pesnicama po stolu, i gasili mikrofone predstavnicima lažne države.

Ovu bestidnu laž, naravno, brže bolje su preneli tajksunski mediji pod kontrolom Dragana Šolaka i Dragana Đilasa. Sada su pored Kurtija počeli da promovišu i njegove uposlenike.

Informer

 

Međutim, Milica Nikolić, poslanica SNS, koja je prisustvovala sednici ispred Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije, raskrinkala je laži Albanaca i opozicionih medija.

- Tokom RACVIAC konferencije koja se održava u Sarajevu, a koja je posvećena parlamentarnom nadzoru sektora bezbednosti, kada smo kao predstavnici srpske delegacije, narodni poslanik Darko Jovanović i ja ukazali da je učešće predstavnika privremenih institucija u Prištini besmisleno, zbog činjenice da je Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije, po Rezoluciji 1244 SB UN, kao i da je ovom Rezolucijom, Kumanovskim sporazumom, jasno definisano da tzv. bezbednosne snage moraju biti razoružane, zbog čega ne mogu govoriti na ovu temu, a što je određeno i samim aktima RACVIACA, oni su počeli sa isključivanjem mikrofona - izjavila je predstavnica Srbije, Milica Nikolić i dodala:

- Dodatno, kada sam podsetila da je Kurtijev pripadnik pucao na srpske dečake koji su nosili Badnjak, na Božić, u januaru 2022, predstavnik Albanije je konstantno isključivao mikrofon. Iako su predstavnici Albanije i Hrvatske podržali takvo besramno ponašanje, poručila sam da ću, koliko god je potrebno uključivati mikrofon iznova, ali da neću odustati.

Nikolić je istakla da se posle toga Kurtijevi predstavnici više u toku dana nisu javljali za reč, ali su besramno slagali kako smo mi lupali šakom od sto i kako smo mi isključivali mikrofone.

- Iako se Kurtijevi predstavnici nisu više javljali za reč, predsednica odbora za Hrvate, koja je kao gošća nastupala na ovom skupu, Zdravka Bušić, u svom izlaganju prejudicirala je kako ce lažna država postati članica Saveta Evrope, na šta smo mi odreagovali demonstrativnim napuštanjem prostorije u kojoj se održava konferencija. Nakon toga je usledilo izvinjenje od direktora RACVIACA, ali i same učesnice, kao i uveravanje da se takav incident više neće ponoviti.

- Na svakom mestu i uvek, podsetićemo sve one koji krše principe međunarodnog prava da je po Rezoluciji 1244 SB UN, Kosovo i Metohija sastavni deo naše zemlje, uz privremenu civilnu i vojnu upravu UN. I uvek i na svakom mestu, branićemo interese našeg naroda! - navodi Milica Nikolić.

Ona je dostavila i video kako bi dokazala još jednu u nizu bezočnu laž Albanaca, i naravno domaćih tajksunkih medija koji su im se pridružili, samo da je nešto protiv Srbije.

Pogledajte video: