14.06.2024.

15:20

Foto: Privatna arhiva

Vesti

Gubitak ljudskih prava je reč sa najvećim stepenom upotrebe na KiM pod terorom Aljbina Kurtija! Oglasila se Vujičić na godišnjicu zabrane srpske robe

Ovo je izjavila predsednica Odbora za Kosovo i Metohiju Danijela Vujičić povodom godišnjice od jednostrane odluke privremenih prištinskih institucija da se zabrani roba iz centralne Srbije na Kosovu i Metohiji. 

- Ovo je drugi put za pet godina kako imamo zabranu srpske robe od strane Prištine. Prvi put je bila za vreme Ramuša Haradinaja (bivšeg predsednika tzv. vlade Kosova) u trajanju od dve godine uvozom takse od 100 odsto na srpsku robu. Slobodno kretanje ljudi, robe, usluga, kapitala je zabranjeno na KiM, dok je sloboda u južnoj srpskoj pokrajini najskuplja reč, jer se anticivivilizacijske odluke tretiraju kao civilizacijske tekovine - podsetila je Vujičićeva. 

Informer

 

Kako je navela, ova kao i svaka druga odluka, pogubna po opstanak srpskog naroda na KiM, nastavak je etničkog čišćenja. Pred generatorom sukoba i nasilja na KiM ćute inspiratori iz međunarodne zajednice koji najdirektnije podržavaju teror koji za cilj ima etnički čist Kosmet. 

- Ukidanjem prava na srpsku robu, na pismo, na glas, pravo na lečenje, na plate, penzije, socijalna davanja, pravo da bude informisan, pravo na ljudske i verske slobode presedan je pred kojim svet ćuti jer je valjda teško u slučaju Srba stati na stranu pravde pred lakoćom duplih aršina nepravde - zaključila je Danijela Vujičić.