Autor: Informer.rs

14.06.2024.

20:39

Foto: Duško Vukajlović

Vesti

Đorđe Milićević: Bezrezervna i jednoglasna podrška Srba iz regiona državnom rukovodstvu Srbije i Srpske

Učesnike skupa u Matici Srpskoj ispred Vlade Republike Srbije pozdravio je ministar bez portfelja Đorđe Milićević koji je istakao da naša raznolikost u geografskoj rasprostranjenosti samo dodatno potvrđuje snagu i jedinstvo srpskog naroda.

- Deklaracija, koju su nedavno na Svesrpskom saboru usvojile dve vlade u prisustvu predsednika Vučića i Dodika, ali i patrijarha Irineja i članova Sinoda SPC, kamen je temeljac naših napora da osiguramo bolju i sigurniju budućnost za sve Srbe, bez obzira na to gde žive. Stoga je izuzetvo važna i vaša podrška koju dajete ovoj Deklaraciji i našim državnim rukovodstvima. Samo zajedničkim snagama možemo da odgovorimo na izazove sa kojima se suočava naš narod. Naša snaga leži u našem jedinstvu, solidarnosti i zajedničkom radu na očuvanju naših prava, kulture i identiteta -istakao je ministar Milićević.

- Vlada Republike Srbije posvećena je kontinuiranom pružanju podrške srpskim zajednicama širom sveta. Naša misija je da osiguramo da svaki Srbin, bez obzira gde živi, ima podršku svoje matične zemlje i oseća se kao deo velike srpske porodice. Srbi su uvek bili jaki samo onoliko koliko su jedinstveni i složni. Vekovima su mnogi pokušavali da nas razdvoje i podele granicom na Drini. Ali nikad u tom zlom naumu nisu uspeli i neće uspeti. Jer reka Drina nije granica koja razdvaja Srbe, nego kičma koja ih spaja. Živela Republika Srpska! Živela Srbija! Da budemo jedinstveni gde god bili - poručio je ministar Milićević, burno pozdravljen od učesnika konferencije.